Neuville voittoon MM-rallissa – Kalle varasti shown

29.10.2023 15:29

MM-ralli

Thierry Neuville voitti Hyundaillaan historian ensimmäisen Keski-Euroopan rallin sunnuntaina. Belgialainen otti voittonsa 56,7 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Toyota-kuski Kalle Rovanperään.

Rovanperä ajoi kuitenkin varmistellen siitä lähtien, kun pahin MM-taistelukumppani Elfyn Evans ajoi päin ladon ovea lauantaina EK11:lla ja joutui keskeyttämään. Evansin Toyota kursittiin kuitenkin yön yli kasaan ja hän oli mukana sunnuntaina ja ajoi pohjat powerstagelle. Rovanperän varovaisuus maksoi vaivan. Häntä ja Jonne Halttusta juhlittiin näyttävästi mestarina EK18:a maaliviivalla. Mestaruus on kaksikon toinen ja peräkkäinen.

Rallin kolmas oli Ott Tänak. Hän jäi Fordillaan voittajalle 1.52,8 sekuntia, mutta sanoi rallihaastattelussa olevansa tyytyväinen, että ajoi podiumille.

Kokenut Sebastian Ogier hämmästytti viikonlopun aikana kommenteillaan. Hän vaikutti haluttomalta ajamaan ja sanoikin kerran jopa ääneen, että motivaatio puuttuu. Siitä hän pääsi Toyota-tallipäällikkönsä Jari-Matti Latvalan puhutteluun. Ogier polki Toyotansa maaliin neljäntenä.

Hyundain Teemu Suninen ajoi ensimmäistä asvalttiralliaan ja oli lopputuloksissa kuudes. Suninen muistutti useasti rallin aikana, että hän vielä harjoittelee Rally1-autoa pikialustalla.

Skoda-kuski Emil Lindholm joutui keskeyttämään tekniseen vikaan sunnuntaiaamuna. Hän johti tuolloin Rally2-kisaa. Voiton vei Nicolas Ciamin. Luokan mestaruuden vahvisti Skodan Andreas Mikkelsen voittamalla powerstagen. Sami Pajari oli luokan neljäs.