Summanen Helmarien tähtenä – jyräsi Kroatian

31.10.2023 20:40

Jalkapallo

Suomen naisten A-maajoukkue jatkaa tappioitta Kansojen liigassa. Tiistaina Helmarit kohtasi Kroatian ja voitti ottelun 2–0 (2–0). Molemmat osumat tulivat ensimmäisen puoliskon alkupuolella.

Suomen molemmat maalit iski Eveliina Summanen. Hän osui ensin aivan vastustajan maalin edestä vetämään pallon maaliin, kun ottelua oli pelattu alle neljä minuuttia. Seuraavan kerran Summanen osui ottelun 12. minuutilla. Hän puski pallon maalin edestä verkon perukoille Olga Ahtisen laidalta tekemästä vapaapotkusta.

Joukkueessa oli tehty muutoksia. Suomen maalilla torjui Anna Tamminen, Joanna Tynnilä avasi keskuspuolustuksessa ja ottelu hänelle ensimmäinen kilpailullisessa maaottelussa, Heidi Kollanen ja Olga Ahtinen aloittivat keskikentällä ja Suomen kärkiparina hääri Oona Sevenius ja Sanni Franssi.

Koska Slovakia voitti Romanian 1–0, ei Helmarit varmistanut vielä lohkovoittoa. Seuraavaksi Suomi kohtaa Romanian. Voitto varmistaisi B-liigan lohkon voiton, nousun A-liigaan ja EM-jatkokarsintapaikan.

Suomi kohtaa Romanian Turussa 30. marraskuuta.