TILANNEHUONE

Verstappen ohituksella voittoon – Bottas hyytyi

04.11.2023 21:05

Formula 1

Kauden viimeisen sprintti-kisan voittoon ajoi Interlagosilla mestarikuski Max Verstappen. Sprintti-voitto on Verstappenin kauden neljäs. Mestari otti johtopaikan heti kisan ensimmäisessä mutkassa. Vaikka McLarenin paalumies Lando Norris sai ihan hyvän lähdön, Red Bullissa riitti taas vääntöä.

Norris joutui alussa antautumaan myös Mercedeksen George Russellille, mutta renkaiden alkaessa toimimaan, hän sai kuitattua toisen sijansa takaisin ja piti sen loppuun asti. Hän jäi voittajalle +4.287 sekuntia. Red Bullin hyvän päivän täydensi Sergio Perezin kolmas sija. Meksikolainen sai samalla vähän balsamia kotikisan keskeytyksestä tulleille haavoilleen.

Valtteri Bottaksen lähtö ei sujunut. Hän putosi heti startissa muutamia sijoja. Seitsemännellä kierroksella hänen takanaan ajanut Williamsin Alex Albon ilmoitti tiimiradioon, että Bottaksen autosta valui öljyä. Suomalaisen lopputulokseksi tuli kisan 19:s sija.

Alfa Romeon taistelu valmistajien sarjan sijoituksestaan Alpha Taurin kanssa hyytyy. Taurin Yuki Tsunoda ajoi pisteille ollessaan hienosti kuudes ja Daniel Ricciardo kävi sprintin viimeisestä pisteestä kovaa taistoa Ferrarin Carlos Sainzin ja McLarenin Oscar Piastrin kanssa. Hän oli lopulta yhdeksäs.

Tuloksia tästä.

Brasilian F1 GP ajetaan sunnuntaina kello 19.