Tolvanen maalinteossa – Kapanen iski kiekon tyhjiin

05.11.2023 08:20

Seattlen Eeli Tovanen teki kauden toisen maalinsa lauantain ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Se vei Krakenin 2–0-johtoon, mutta lopulta Kraken hävisi kotonaan lukemin 3–6 (2–1,0–1,1–4). Flames teki kolmannessa erässä neljä maalia. Mikael Backlund onnistui kahdesti.

Dallas Stars hävisi vieraissa Vancouver Canuksille maalein 2–0. Canucksin Thatcher Demko torjui 27 kiekkoa kauden toisessa nollapelissään. Isännän maalit teki Pius Suter ja Elias Pettersson.

Florida Panthers taipui Chicago Blackhawksille vieraissa maalein 2–5(3–0,1–0,1–2). Hawksin huipputulokas Connor Bedard teki kauden viidennen osumansa upealla tavalla toisessa erässä. Se vei joukkueen jo 4–0-johtoon. Florida sai hieman kavennettua maalieroa kolmannessa erässä. Ensin Aleksander Barkov syötti yhdessä Carter Verhaeghen kanssa Oliver Ekman-Larssonin 1–4-ylivoimamaalin ja sitten Matthew Tkachuk taituroi 2–4-kavennuksen. Panthers on hävinnyt viimeisestä kolmesta kaksi.

St. Louis Bluesin Kasperi Kapanen teki kauden toisen maalinsa ottelussa Montreal Canadiensia vastan. Kapanen laittoi kiekon tyhjiin matsin lopussa. St. Louis voitti kotonaan 6–3(2–1,1–1,3–1). Alexei Toropchenko teki Bluesin 4–2-osuman alivoimalla. Canadiensin Juraj Salfskovsky avasi kauden maalitilinsä ensimmäisen erän 1–1-tasoituksellaan. Voitto on St. Louisille toinen peräkkäinen. Canadiensin Joel Armia pääsi kolmesti laukaisupaikoille.

Detroit voitti kotonaan Bostonin kolmannen erän rynnistyksellään lukemin 5–4(1–2,1–1,3–1). Ville Husso urakoi maalilla 26 torjuntaa. Lucas Raymond ja Dylan Larkin tekivät molemmat tehot 1+1. David Perron oli tehokkain lukemillaan 1+2. Olli Määttä puolusti reilut 13 minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Ottawa Senatorsin Roby Järventie sai heti vastuuta. Hän puolusti melkein 20 minuuttia ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Tehoja ei tullut. Senators kohtasi Tampa Bayn kotonaan, joka pelasi ilman katsomoon siirrettyä Waltteri Merelää. Tampa voitti ottelun maalein 6–4(1–1,3–0,2–3). Senatorsin Joonas Korpisalo päästi kolme maalia ja tuli sitten vaihtoon toisen erän alussa. Torjuntoja merkittiin 17.

Eeli Tolvanen onnistui kauden toisessa maalissaan…