Iivo Niskanen ylivoimaiseen voittoon Oloksella

11.11.2023 16:08

Maastohiihto

Iivo Niskanen avasi kisakautensa miesten perinteisen kympin väliaikalähtökisassa Oloksella. Niskanen oli aivan ylivoimainen. Hän hiihti maaliin ajassa 24.54,4 ja voitti 24,2 sekunnilla toiseksi tulleen Norjan Mattis Stenshagenin. Norjalla oli silti hyvä päivä, sillä se otti myös viisi seuraavaa sijaa. Kolmas oli Martin Nyenget, joka jäi voittajasta 25,4 sekuntia. Pål Golbergille oli neljäs ja Erik Valnes viides. Molemmat jäivät Niskasen ajasta yli puoli minuuttia. Markus Vuorela oli kisan kymmenes. Hän jäi voittajalle +52,6.

Naisten kisassa voitto meni Saksan Katharina Hennigille, joka oli maaliviivalla ajassa 28.48,9. Saksa otti kaksoisvoiton, kun kisan toinen oli Laura Gimmler. Hän jäi kuitenkin kärjestä yli 40 sekuntia. Kolmossijan hiihti Italian Caterina Ganz +42,4 jääneenä.

Suomalaisnaiset jäivät kauaksi kärjestä. Paras oli Kerttu Niskanen viidennellä sijallaan, mutta peräti +47,7 sekuntia jääneenä. Rebecca Immonen oli 14:s ja Marjaana Pitkänen 20:s. He jäivät pari minuuttia kärjestä.