Ruotsi vahvempi – Leijonat taipui taas

12.11.2023 19:21

Christian Heljanko torjui Karjala-turnauksessa kaksi ottelua.©M. Heimsch

Leijonat

Suomi kohtasi Karjala-turnauksen viimeisessä ottelussaan rakkaan vihollisen Ruotsin. Suomi jäi jalkoihin jo ensimmäisessä erässä, eikä kirivaihdetta löytynyt. Ruotsi voitti ottelun 4–2 (2–1,2–0,0–1).

Henrik Borgström iski ylivoimamaalin Eemil Erholtzin ja Veli-Matti Vittasmäen syötöstä ennen kuin neljä minuuttia oli pelattu. Erän puolivälissä Ruotsi tasoitti 1–1:een Mario Kempen vedolla siirretyn rangaistuksen aikana ja erän lopulla Ruotsille osui vielä Oscar Lindberg ylivoimalla. Toisessa erässä Ruotsi kasvatti johtoaan ensin Kempen illan toisella osumalla 3–1:een ja heti perään Marcus Sylvegård iski lukemat jo 4–1:een. Kolmannessa erässä Suomella oli kolmesti ylivoima ja kavennusta haettiin myös kuudella kenttäpelaajalla, mutta onnistumista ei tullut. Heljanko pysyi pois maaliltaan ja lopulta onnistuminen tuli. Juha Jääskä teki kaivatun 2–4-kavennuksen, kun erää oli kaksi minuuttia jäljellä.

Christian Heljanko teki Suomen maalilla 17 torjuntaa. Daniel Marmenlind torjui Tre Kronor -debyytissään 23 kiekkoa.

Tshekki voitti sunnuntaina vielä Sveitsin maalein 1–0 ja voitti siten myös koko turnauksen kolmella voitollaan. Ruotsi oli turnauksen kakkonen, Suomi kolmonen ja Sveitsi hännänhuippu.