Colorado voittoon – Rantanen taas tehokkaana

14.11.2023 08:05

Colorado Avalanche kohtasi Seattle Krakenin jo toistamiseen tällä kaudella. Molemmat ottelut ovat päättyneet Avalanchen voittoon, kun maanantaina Colorado oli Seattlessa vahvempi maalein 5–1(0–1,2–0,3–0).

Voitto katkaisi Coloradon kahden ottelun tappioputken, josta päävalmentajan Jared Bednar oli kovinkin ärhäkkänä ennen matsia.

Mikko Rantanen kerrytti jälleen maalitiliään iskemällä kauden 10:nnen osumansa ottelun toisen erän puolivälin jälkeen. Sitä syöttivät Nathan MacKinnon ja Devon Toews ja se tasoitti ottelun 1–1:een. Joukkueen muista maaleista vastasivat Ross Colton ylivoimalla 2–1 myös toisessa erässä, Cale Makar kolmannessa erässä 3–1, samoin Jonathan Drouin 4–1 MacKinnonin ja Rantasen avustamana. Syöttöpinna oli Rantasen kauden 11:s. Loppulukemat 5–1 iski Valeri Nitshuskin Makarin ja MacKinnonin syötöistä.

Vasta joukkueeseen AHL:stä nostettu hyökkääjä Joel Kiviranta viiletti ensimmäisessä Colorado-ottelussaan nelosketjussa. Peliaikaa kertyi hieman alle kymmenen minuuttia ja hän laukoi kahdesti.

Krakenin Brandon Tanev teki joukkueensa ainoan maalin ensimmäisessä erässä. Osuma oli samalla pelaajan kauden ensimmäinen. Eeli Tolvanen ei kerännyt tehopisteitä.