Floridalle mahtivoitto – mestaruus lähellä

14.06.2024 06:26

Edmonton Oilers on sillassa. Florida Panthers voitti sarjan ensimmäisen vierasottelunsa perjantain pikkutunneilla maalein 4–3 ja johtaa sarjaa jo 3–0. Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla seuraavassa ottelussa sunnuntaiaamuna. Oilersilla on haastetta. Tästä tilanteesta on noustu voittoon vain kerran finaaleissa – vuonna 1942.

Perjantaiaamun ottelun viisi viimeistä minuuttia oli todellista jännitysnäytelmä. Florida johti 4–3 ja Edmonton haki kuumeisesti tasoitusmaalia, jota ei lopulta tullut.

Aleksander Barkov oli liekeissä koko ottelun. Hän pelasi yhteensä 20 minuuttia ja teki siinä ajassa yhden maalin ja syötti toisen. Sam Reinhart vei Floridan johtoon ensimmäisessä erässä Gustav Forslingin ja Barkovin avustamana. Toisessa erässä Eetu Luostarinen ja Anton Lundell auttoivat Vladimir Tarasenkoa 2–1-osumassa. Sam Bennett siirsi ottelun 3–1:een hieman toisen erän puolivälin jälkeen ja Barkov onnistui 4–1-maalissaan heti perään. Kolmannessa erässä Oilersin takaa-ajo meinasi onnistua. Warren Foegele teki 1–1-tasoitusmaalin toisen erän alussa, mutta kolmannessa erässä tärkeät kavennukset viimeisteli Philip Broberg ja Ryan McLeod. Molempia maaleja oli syöttämässä Oilers-kapteeni Connor McDavid.

Aleksander Barkov on nyt tehnyt seitsemän pudotuspelimaalia ja syöttänyt niitä 14. Eetu Luostarisen pistesaldo on 2+6 ja Anton Lundellin 3+12.

Sergei Bobrovsky joutui nyt antautumaan kolmesti, mutta torjuntoja tuli kuitenkin 32. Oilersin Stuart Skinner torjui 19 kiekkoa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntain vastaisena yönä.