Ranska avasi voitolla – VAR vei maalin Belgialta

17.06.2024 23:57

Euro2024

Ranskan EM-turnaus alkoi kohtaamisella Itävallan kanssa. Onnekas Ranska voitti ottelun Itävallan omalla maalilla 1–0 (1–0).

Ranskan kapteeni Kylian Mbappe haki ottelussa kiivaasti uransa ensimmäistä EM-maalia. Itävalta oli epäonninen ottelun 37. minuutilla, kun Maximilian Wöber puski Ranskan tähtipelaajan keskityksestä pallon omaan maaliin.

Mbappe oli vauhdissa taas toisella puoliajalla. Hän pääsi yksin läpi ja veti mahtipotkun vastustajan maalia kohden, mutta se meni ohi. Ottelun lopulla Mbappe löi nenänsä kivuliaasti Itävallan pelaajan olkapäähän. Verinen nenä ei saanut häntä lähtemään kentältä ja lopulta hän sai keltaisen kortin. Tähden ottelu päättyi vaihtoon. Ranskan ottelun parhaimmistoon kuului ehdottomasti myös keskikentän N’Golo Kanté, joka teki ottelussa paluun maajoukkueeseen.

Illan aiemmissa matseissa Ukraina koki shokin EM-avauksessaan Romaniaa vastaan. Romania hoiteli ottelun kotiin peräti nollapelillä maalein 3–0. Se teki ensimmäisen maalinsa 29. minuutin kohdalla Nicolae Stanciun vedettyä pallon upeasti Ukrainan maalin yläkulmaan. Toisella puoliajalla Razvan Marin ja Denis Dragus siirsivät ottelun jo 3–0:aan ennen kuin 58 minuuttia oli täynnä.

Myös Belgia sai lopulta kyytiä avausottelussaan. Vastassa oli Slovakia, joka teki yllätysosuman jo seitsemän minuutin kohdalla. Sen viimeisteli Belgian maalin verkkoon Ivan Schranz. Maali jäi ottelun ainoaksi. Belgian Romelu Lukaku hoiti pallon kyllä vastustajan maaliin kahdesti, mutta ensimmäinen maali hylättiin paitsiona ja toisen ryssi Lois Openda osuttuaan palloon kädellään vähän ennen maalin syntymistä. Molemmat tilanteet tarkistettiin VARilla, ja myös Opendan käsivirhe tuomittiin, vaikkei se vaikuttanut mitenkään maalin syntymiseen. E-lohkon kärjessä koreilee kaikkien yllätykseksi nyt Romania ja Slovakia.