Portugali hoiteli lopulta voiton Tshekistä

18.06.2024 23:58

Euro2024

Portugali ja Tshekki avasivat EM-turnauksensa Leipzigin illan sateessa tiistaina. Ottelun kuva oli, että Portugali painosti ja Tshekki puolusti. Ottelu päättyi kiivaan ja nihkeän nahinan jälkeen lopulta Portugalin voittoon maalein 2–1 (0–0).

Ottelun maalit tulivat toisella puoliajalla. Ensin Tshekki aiheutti shokin peliä hallinneelle Portugalille tekemällä 1–0-maalin ottelun 62. minuutilla. Osuman viimeisteli Portugalin maalin vasempaan nurkkaan Lukas Provod. Kuusi minuuttia myöhemmin Tshekki antoi lahjan Portugalille, kun Robin Hranac ja maalivahti Jindrich Stanek sähläsivät pallon omaan maaliin.

Portugalilaiset saivat slaagin taas 87. minuutilla, kun Diogo Jotan 2–1-maali hylättiin Cristiano Ronaldon ollessa niukasti paitsiossa oman tolppapuskunsa jäljiltä. Francisco Conceicao kuitenkin korjasi tilanteen tälläämällä pallon maaliin 90+2. minuutilla ja pelastamalla joukkueensa illan. Tappio oli Tshekille ensimmäinen päävalmentaja Ivan Hasekin alaisena.

Illan toisessa ottelussa Turkki voitti historiansa ensimmäistä EM-turnausta pelaavan Georgian maalein 3–1. Turkille onnistuivat ensin kaukolaukauksillaan Mert Müldür ottelun 25. minuutilla ja vasta kahdeksatta maaotteluaan pelannut Arda Güler 65. minuutilla. Lisäksi Kerem Aktürkoğlu teki irtiotosta osuman tyhjään maaliin, kun Georgian maalivahti Giorgi Mamardashvili oli noussut mukaan joukkueensa hyökkäykseen sen hakiessa kuumeisesti tasoitusosumaa. Georgian ensimmäisestä EM-kisamaalista vastasi Georges Mikautadze ottelun 32. minuutilla.