Espanja suvereeni – Donnarumma loisti

21.06.2024 00:01

Euro2024

Torstai-illan EM-helmi oli B-lohkon Espanja – Italia -kohtaaminen Gelsenkirchenissä. Ottelun voitti Italian omalla maalilla Espanja luvuin 1–0 (0–0). Espanja nousi voitollaan kuuteen pisteeseen, voittaa B-lohkon ja etenee 16 parhaan joukkoon.

Monipuolinen ja aggressiivisesti prässäävä Espanja painosti koko ottelun ajan ja testasi jatkuvasti Italian puolustusta. Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma sai tosissaan esitellä mahtitorjuntojaan.

Ottelun ainoa maali tuli toisen jakson 55. minuutilla vahingon seurauksena. Pallo pongasi Italian maaliin osuttuaan Italian Riccardo Calafiorin polveen maalin edessä.

Toisella puoliajalla Italia löysi vielä muutamia paikkoja ja haki kovasti tasoitusta. Lopussa joukkue löysi keinoja, mutta tasoitusmaali jäi lopulta unelmaksi.

Jo Kroatia-ottelussa keltaisen kortin saanut Espanjan Rodri, sai ottelussa toisen keltaisen ja huilii siten Espanjan alkulohkon viimeisen ottelun Albaniaa vastaan.