Selfie-jahtaajat kiusana – Portugali jyräsi

22.06.2024 21:07

Euro2024

Turkki sai kyytiä ottelussa Portugalia vastaan F-lohkon ottelussa. Vaisulle Turkille ei juuri jätetty mahdollisuuksia, vaan Portugali jyräsi voittoon lukemin 3–0.

Portugali osui ensimmäisen kerran 21. minuutilla. Pallon järjesti näyttävästi maaliin Bernardo Silva. Muutaman minuutin päästä Turkki sähelsi oman maalinsa edessä ja pallo vieri varkain maaliin. Oma maali merkittiin Samet Akaydinille ja se siirsi Portugalin 2–0-johtoon. Kolmannen osuman punapaidoille teki Bruno Fernandes Cristiano Ronaldon epäitsekkäästä syötöstä ja kaksikon irtiotosta 57. minuutilla. Se oli myös Ronaldon kahdeksas syöttö EM-kisoissa.  Hetki maalin jälkeen nuori Ronaldo-fani juoksi kentälle ottamaan selfietä staran kanssa. Hän ei ollut ainoa pelin aikana, heitä riitti lopulta kiusaksi asti.

Turkin nuori tähti Arda Güler tuli kentälle vaihdosta 70. minuutilla. Vaikka hän loisti Georgia-ottelussa, kauden rasitukset painavat päälle, eikä häntä laitettu tämän ottelun avaukseen.

Portugali johtaa F-lohkoa ja etenee jo kahdella voitollaan jatkopeleihin. Turkki tarvitsee pisteen Tshekiltä jatkopaikkaan.

Iltapäivän ottelussa Georgia ja Tshekki pelasivat 1–1-tasatulokseen värikkäässä matsissa. Tuloksella molemmat avasivat pistetilinsä. Pinnat ovat EM-tulokas Georgian ensimmäiset EM-tasolla. Tshekki järjesti pallon Georgian maaliin ensimmäisen kerran ottelun 23. minuutilla, mutta Adam Hložekin osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen käsiosuman vuoksi. Lopulta Georgia meni johtoon ensimmäisen puoliskon lisäajalla Georges Mikautadzen maalilla. Tshekki aloitti takaa-ajon heti toisen puoliajan alettua ja Patrik Schick tasoitti ottelun 59. minuutilla. Enempää maaleja ei isketty. Tshekki kohtaa seuraavaksi Turkin ja Georgia Portugalin. Voitolla Portugalista Georgia olisi jatkossa.

Belgia pelasi iltaottelussa 2–0-voiton Romaniasta. Osumat viimeisteli Yuri Tielemans 2. minuutilla ja Kevin De Bryne 80. minuutilla. Romelu Lukakun 63. minuutilla iskemä osuma hylättiin. Nyt kaikki D-lohkon maat ovat kolmessa pisteessä. Päätöskierroksella on suuri merkitys.

Ronaldolla riitti huumoria yhden invaderin kanssa, sitten meni hermo…