Itävalta yllätti ja voitti lohkonsa

25.06.2024 21:33

Euro2024

Jalkapallon EM-kisojen D-lohkon voitto meni yllätysjoukkueelle. Itävalta voitti Hollannin maalein 3–2 ja kuittasi samalla lohkon kärkipaikan. Itävallan osumista vastasivat Romano Schmid 59. minuutilla ja Marcel Sabitzer 80. minuutilla. Lisäksi Itävaltaa auttoi Donyell Malenin oma maali heti alussa 6. minuutilla. Hollannille osuivat Cody Gakpo 47. minuutilla ja Memphis Depay 77. minuutilla.

Lohkovoitto varmistui, kun Ranska jäi 1–1-tasuriin Puolan kanssa. Siten Ranska on lohkon kakkonen. Ottelussa paluun yhden ottelun penkkikomennuksen jälkeen kokoonpanoon tehnyt Kylian Mbappe teki vihdoin uransa ensimmäisen EM-maalin. Se tuli ottelun 56. minuutilla ja jäi Ranskan ainoaksi. Puolan tasoituksen teki Robert Lewandowski 79. minuutilla.

Hollanti saa jännittää jatkopaikkaansa kolmosijan vertailuun.