Tshekki putosi – Georgia taiteili sensaation

27.06.2024 00:07

Euro2024

Jalkapallon EM-kisojen lohkovaiheen viimeiset pelit pelattiin F-lohkossa Tshekin ja Turkin, sekä Georgian ja Portugalin kesken myöhäisillassa. Lopulta pudotuspelipaikan lohkosta ottivat Portugali, Turkki ja kisojen yllättäjä, sekä jalkapallohistoriansa suurimman saavutuksen tehnyt Georgia. Tshekin kisat päättyivät.

Portugali oli jo varmistanut jatkopaikkansa F-lohkon voittajana, joten se lepuutti ottelussa montaa avauksen pelaajaansa. Ikiliikkuja Cristiano Ronaldo oli kuitenkin kentällä. Georgia voitti ottelun peräti lukemin 2–0 (1–0).

Illan avausosuman teki Georgian Khvicha Kvaratskhelia jo ottelun toisella peliminuutilla. Lukemiin 2–0 ottelun siirsi Georges Mikautadze rangaistuspotkusta 57. minuutilla. Portugali ei kirinyt, eikä se tehnyt lopulta maaliakaan. Portugali kohtaa seuraavaksi Slovenian ja Georgia Espanjan.

Lohkon toisessa ottelussa Turkki oli Tshekkiä vahvempi lukemin 2–1 (0–0). Tshekkiläisten ilta ei alkanut yleellisesti. Joukkueen keskikentän Antonin Barak hankki kaksi keltaista 20. minuutin sisään ja lensi siten ulos. Turkki meni ottelussa johtoon Hakan Calhanoglun upealla laukauksella, sekä maalilla ottelun 51. minuutilla. Sitä torjuessaan Tshekin maalivahti Jindrich Stanek loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Loppuottelun torjui Matej Kovar. Tshekki onnistui lopulta kuitenkin 1–1-tasoituksessa Tomas Soucekin maalilla 66. minuutilla. Tshekin turnaus tuli silti päätökseen, kun Cenk Tosun veti Turkin toisen maalin ajassa 90+4. Turkki kohtaa seuraavaksi Itävallan.