TILANNEHUONE

Yllätysvoittaja F1-kisassa – Verstappenilta meni rengas

30.06.2024 17:32

Formula 1

Red Bullin Max Verstappenin juhlat tallin kotiradalla Itävallan Spielbergissä meni mönkään. Verstappen taisteli kärkipaikasta tiukasti McLarenin Lando Norrisin kanssa kisan loppupuolella, kun autot kolahtivat yhteen ja molemmille tuli rengasrikko.

Molemmat nilkuttivat varkiolle ja Verstappen pystyi renkaanvaihdon jälkeen jatkamaan kisaa, mutta Norrisin matka päättyi rengas riekaleina varikolle. Verstappen nähtiin syypäänä tilanteeseen ja hänelle lätkäisiin siitä lopulta 10 sekunnin aikasakko. Hän oli lopputuloksissa silti viides.

Kisan voittoon purjehti kärkikaksikon taisteluosumien siivittämänä Mercedeksen George Russell. GP-voitto on britille uran toinen. Toisen sijan kisassa poimi McLarenin Oscar Piastri, jolle podium sija on uran neljäs. Kisan kolmas oli Ferrarin Carlos Sainz.

Sauberin Valtteri Bottas ajoi parhaimmillaan sijalla 12. mutta sija tarjoutui muiden varikkospysähdysten turvin. Lähtöruudusta 18. lähtenyt suomalaiskuski oli lopputuloksissa 16:s. Tallikaveri Zhou Guyanu oli 17:s.

Tuloksia tästä.