Itävalta ulkona – Turkki iski jo 57 sekunnin pelin jälkeen

02.07.2024 23:53

Euro2024

Turkki romutti Itävallan unelmat puolivälieriin pääsystä kaatamalla Ralf Rangnickin miehistön kahdella kulmapotkumaalilla 2-1 (1-0) Leipzigissa tiistaina.

Turkki aloitti ottelun sähköisesti, sillä Merih Demiral iski Turkin ensimmäisen maalin 57 sekunnin pelin jälkeen. Itävalta oli vähällä sählätä kulmapotkusta pallon omaan maaliin, mutta maalivahti Patrick Pentz sai käteensä väliin juuri ja juuri ennen kuin pallo ylitti maaliviivan. Ilo kesti kuitenkin vain silmänräpäyksen, sillä pallo pomppasi suoraan maalin edessä seisseelle Demiralille, joka laukoi sen voimalla maalin kattoon.

Itävalta ajoi raivoisasti Turkin johtoa takaa, mutta se ei saanut tasoitusta aikaan hyvistäkään paikoista. Turkki sen sijaan iski, kun ottelua oli pelattu 59 minuuttia. Arda Güler antoi oikealta kulmapotkun, jonka korkeimmalla ponnistanut Demiral puski maalin edestä ohi maaliviivalle jähmettyneen Pentzin.

Itävalta sai viimein maalihanansa auki 66 minuutin pelin. Stefan Posch jatkoi Marcel Sabitzerin antaman kulmapotkun Michael Gregorischille, jolla oli helppo työ puskea pallo Turkin maaliin.

Itävalta oli lähellä viedä ottelun jatko-otteluun, mutta Turkin maalivahti Mert Gunok venyi tajuttomaan pelastukseen torjuessaan Christoph Baumgartnerin varmalta näyttäneen puskumaalin.

Turkki kohtaa puolivälierissä Hollannin, joka voitti aiemmin tiistaina Romanian 3-0.