Jälleen draamaa – Englanti kaatoi Sveitsin rankkareilla

06.07.2024 21:40

EURO24

Englanti eteni jalkapallon EM-kisojen välieriin voittamalla Sveitsin rangaistuspotkukisassa. Varsinainen ottelu ja jatkoaika päättyi 1-1 (0-0).

Englannin kaikki viisi rangaistuspotkun ampujaa, Cole Palmer, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Ivan Toney ja Trent Alexander-Arnold onnistuivat laukauksissaan. Sveitsiltä sen sijaan epäonnistui ensimmäisenä rangaistuspotkun ampunut Manuel Akanji.

Varsinainen ottelu oli puiseva näytelmä, sillä ottelussa nähtiin ensimmäinen maalia kohti suuntautunut laukaus vasta 50 minuutin pelin jälkeen. Englanti hallitsi avausjaksoa, mutta vajaan tunnin jälkeen ote siirtyi Sveitsille. Kun peliä oli pelattu 75 minuuttia Breel Embole siirsi Sveitsin johtoon. Saka kuittasi kuitenkin Sveitsin johtomaalin viittä minuuttia myöhemmin upealla vedollaan Sveitsin maalin alanurkkaan.