HJK:lle ruma tappio Mestarien liigan karsinnassa Liettuassa

09.07.2024 20:21

Eurocupit

HJK kärsi ruman tappion liettualaiselle FK Panevezysille Mestarien liigan 1. karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa tiistaina. Liettuan pääsarjassa vasta yhdeksäntenä oleva isäntäjoukkue murjoi Klubin maahan numeroin 3-0 (1-0).

Näin HJK:n toiveet jatkopaikasta ovat äärimmäisen ohuet ennen ensi tiistaina pelattavaa toista osaottelua.

Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta Panevezys onnistui silti puristamaan itsensä johtoon 18 minuutin pelin jälkeen, kun Róbert Mazán keskitti pallon vasemmalta laidalta ja rangaistusalueen keskellä vapaana ollut Ernestas Veliulis pääsi laukomaan vasemmallaan pallon ohi Niki Mäenpään.

Panevezys siirtyi 2-0-johtoon, kun Geórgios Kanellópoulos rikkoi rangaistusalueen sisällä ja pallo pantiin pilkulle. Nicolás Gorobsov ei erehtynyt rankkarissaan.

Lisää mustaa sadetta tuli Klubin niskaan vain kahta minuuttia myöhemmin, kun Noel Mbo laukoi Mazánin keskityksestä isäntien kolmannen maalin boksin sisältä.

Puntit tasoittuivat reilun 70 minuutin jälkeen, kun Panevezysin Cheikhou Dieng sai toisen keltaisen ja joutui suihkuun. HJK ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään yhden miehen ylivoimaansa.

HJK voitti pallonhallinnan prosentein 59-41, mutta Klubin hallinta oli näennäistä, sillä kolmen maalin lisäksi  Panevezys  voitti myös maalia kohti suuntautuneet laukaukset 6-3.