Ollie Watkins laukoi Englannin EM-finaaliin

10.07.2024 23:55

Euro2024

Ollie Watkins nousi Englannin sankariksi, kun Gareth Southgaten miehistö kaatoi Hollannin välieräottelussa 2-1 (1-1) ja eteni EM-finaaliin Espanjaa vastaan.

Aston Villa tähtihyökkääjä vaihdettiin 81 minuutin kohdalla Harry Kanen tilalle ja Watkinsin kiisti luottamuksesta laukomalla Englannin voittomaalin 89 minuutin pelin jälkeen.

Englanti hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi ja voitti muun muassa pallonhallintaprosentit lukemin 63-37.

Maalinteon aloitti kuitenkin Hollanti seitsemän minuutin pelin jälkeen. Xavi Simmons riisti kentän viimeisellä kolmanneksella pallon Declan Ricelta ja ampui 20 metristä häikäisevän nousevan kanuunan Englannin maalin vasempaan yläkulmaan.

Englanti ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan painoi pelin väkisin Hollannin kenttäpäätyyn. Englannin tasoitus tuli rangaistuspotkusta 18 minuutin pelin jälkeen.  Kane pääsi laukomaan maalin edestä volleysta. Kane osui palloon, mutta samalla myös Denzel Dumfriesienin jalkaan.

Kun jalkansa loukannut Kane oli paikkailtu, erotuomari Felix Zwayer meni tarkistamaan tilanteen VAR-näytöltä ja tuomitsi rangaistuspotkun, jonka Kane ampui varmasti ohi Bart Verbruggenin.

Ottelun toinen puoliaika oli täysin erilainen kuin ensimmäinen. Englanti vaihtoi tauolla Kieran Trippierin tilalle Luke Shaw’n ja siirtyi viiden linjan sijasta pelaamaan neljän linjalla. Hollanti otti puolestaan talismaanikseen Wout Weghorstin.

Toinen puoliaika oli Englannilta samanlaista nuhjaamista kuin sen aiemmat ottelut näissä kisoissa. Hollantikaan ei varsinaisesti taikonut mitään dramaattista, mutta Englanti päästi Hollannin mukaan otteluun, mikä tasoitti pelin punnukset.

Ottelu näytti kuitenkin olevan menossa jatkoajalla, kunnes Watkins iski maalin lähes tyhjästä.