Suomalaiskuljettajien F1-ketjuun  jopa vain vuoden tauko, jos Valtteri Bottas jää ilman sopimusta

Tuukka Taponen debytoi F3-sarjassa yhden kisan verran Spassa viikko sitten.

Formula 1

Suomalaiskuljettajien F1-ketjuun jopa vain vuoden tauko, jos Valtteri Bottas jää ilman sopimusta

Suomalaisten ei välttämättä tarvitse odottaa pitkään seuraavaa F1-kuljettajaa, jos Valtteri Bottas jäisi ilman tallipaikkaa ensi kaudeksi.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 3.8.2024 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari on vakuuttunut, ettei suomalaisten tarvitse kauaa olla ilman suomalaiskuljettajaa formula ykkösissä, jos Valtteri Bottas jäisi ilman tallipaikkaa ensi kaudeksi.

”Valtterilla on edelleen mahdollisuudet jatkaa formula ykkösissä, mutta jos häntä ei nähtäisi ensi kaudella MM-sarjassa, suomalaisten ei tarvitse olla huolissaan. Tuukka Taponen voidaan nähdä formula ykkösissä jo kaudella 2026 tai viimeistään vuonna 2027”, Mustakari sanoo.

”Pidän tällä hetkellä Taposen mahdollisuuksia päästä formula ykkösiin 60-90-prosenttisina – niin kova hänen maineensa on tällä hetkellä niissä piireissä, joiden käsissä on ratkaista, ketkä ajavat tulevaisuudessa F1-autoja ja ketkä eivät.”

Ferrarin junioriakatemiaan kuuluva Taponen ajaa tällä hetkellä Formula Regional -sarjassa, mutta hänen odotetaan siirtyvän ensi kauden F3-sarjaan. Taponen debytoi F3-sarjassa kaksi viikkoa sitten Spassa, kun hän tuurasi bulgarialaista Nikola Tsolovia. Kisa päättyi kolariin, johon Taponen itse ei ollut syyllinen.

”Taponen on nousemassa ensi kaudeksi F3-sarjaan ja ymmärtääkseni hänelle ollaan Ferrarin avulla järjestämässä tallipaikkaa jossakin sarjan kärkitalleista, lähinnä Premalla tai ARTilta. Jos Taponen saa alleen voittaja-auton, silloin hänellä on mahdollisuudet dominoida F3-sarjaa ensi kaudella – ja silloin myös seuraava askel eli siirtyminen formula kolmosista suoraan formula ykkösiin jo kaudella 2026 on todella lähellä.”

”Sanoin jo aiemmin, että Taposen on turha tähdätä F2-sarjaan, sillä se on kallis ja siinä mielessä vaarallinen sarja, että sinne on moni lahjakas kuljettaja juuttunut, jos hän ei saa alleen riittävän hyvää kalustoa. Sarjan arvaamattomuudesta kertoo se, että ensi kaudeksi Haasille siirtyvä Oliver Bearman on sarjassa tällä hetkellä vasta 15:s ja kohuttu Kimi Andrea Antonelli seitsemäs”, Mustakari sanoo.