F1-ratojen ilopilleri vaihtui nuoreen leijonaan, joka hotkaisee alkupaloiksi Sergio Perezin

Daniel Ricciardon värikäs ura formula ykkösissä päättyi Bakuun viime viikonloppuna.

Formula 1

F1-ratojen ilopilleri vaihtui nuoreen leijonaan, joka hotkaisee alkupaloiksi Sergio Perezin

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari hyvästelee RB-tallista potkut saaneen Daniel Ricciardon haikein mielin.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 27.9.2024 | KUVAT All Over Press

RB-talli on odotetusti antanut potkut kokeneelle australialaiskuljettajalleen Daniel Ricciardolle, 35.

Tallin vapaaksi jäävälle kusikin penkille istahtaa loppukauden F1-kisoissa Uuden-Seelannin F1-tähti Liam Lawson, 22. Lawson tuurasi Ricciardoa viime kaudella viidessä F1-kisassa ja antoi vakuuttavia näyttöjä.

”Eihän tämä Ricciardon rupeama RB:llä lähtenyt ollenkaan lentoon. Hän ei säväyttänyt ketään – tuskin itseäänkään”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari pohtii.

”Hänen on ollut vaikeaa nousta kympin sakkiin, mikä ei tietenkään johdu pelkästään kuskista. Tallikaveri Yuki Tsunoda on silti ollut kympin sakissa kuitenkin seitsemän kertaa ja MM-pisteitä hänellä on koossa 22, kun Ricciardolle niitä ehti kertyä vain 12.”

”Jotta pesti olisi jatkunut, olisi Tsunoda pitänyt ehdottomasti rökittää useammin. Red Bull -konserni on nyt sellaisessa turbulenssissa, että siellä halutaan tuoda esiin hyviä asioita. Potkut on pikkumaininki, joka unohtuu nopeasti, jos Lawson nousee kympin joukkoon nopeastikin.”

”Lawsonin näytöt viime kaudella olivat varsin vakuuttavat ja Red Bullilla ymmärrettiin heti näyttöjen jälkeen, että heillä seisoo vähän liian kyvykäs kuski varikolla luurit päässä kisojen aikana.”

”On selvää, että Lawson haluaa taistella paikasta Red Bullin ykköstallissa. Sergio Perezin tulokset eivät vakuuta, joten onnistumisellaan RB:llä Lawson voi olla vahvoilla. Tosin Max Verstappenin jatko tallissa ei sekään ole enää ihan vahvimmalla pohjalla, joten kuskirulettia voi hyvinkin olla tiedossa.”

Ricciardo kuittasi F1-urallaan kahdeksan GP-voittoa. Hän ajoi RB:n lisäksi myös HRT-tallissa, Toro Rossolla, Red Bullilla, Renaultilla ja McLarenilla. Ricciardon uran uskotaan olevan nyt taputeltu.

Mustakari myöntää, että hän jää kaipaamaan Ricciardon iloista persoonaa.

”Ricciardo oli varikon ilopilkku ja hänen rennonletkeä australialaisluonteensa ja huumorinsa hurmasivat meistä monet.”

”Ricciardolta löytyi myös ajotaitoa. Uskonkin, että jos hän haluaa vielä jatkaa ajouraansa, paikkoja muissa sarjoissa löytyy varmasti. Australiassa hän voi kilpailla hyvinkin vielä vaikka kymmenen vuotta koppiautoilla, mutta myös IndyCar voi pian alkaa houkutella häntä, sillä onhan hän kuitenkin varsin korkean profiilin kuljettaja”, Mustakari arvioi.