Lee Carsley vakuutti Englannin kunnioittavan Suomea, vaikka tekikin yllättävän ratkaisun

Lee Carsleylla riitti miettimistä, kun Englannin maajoukkue harjoitteli lauantaina ennen Suomeen lentämistä Tottenhamin harjoituskeskuksessa.

HuuhkajatJalkapallo

Lee Carsley vakuutti Englannin kunnioittavan Suomea, vaikka tekikin yllättävän ratkaisun

Englannin maajoukkueen väliaikainen päävalmentaja Lee Carsley perusteli sitä, miksi Englanti ei harjoitellut Suomessa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 12.10.2024 | KUVAT All Over Press

Englannin päävalmentaja Lee Carsley tyrmäsi epäilyt, joiden mukaan se, ettei Englanti harjoitellut ottelupäivää ennen lainkaan Olympistadionilla, olisi sunnuntaisen ottelun vähättelyä

”Meillä on kovasti kunnioitusta Suomea kohtaan. Emme harjoitelleet Suomessa, koska meillä oli hyvät harjoitusolosuhteet kotona tutussa paikassa”, Carsley sanoi.

Yleensä vierasjoukkueet ottavat tuntumaa peliareenaan ennen varsinaista ottelua ja harjoittelevat siksi otteluareenalla. Englanti harjoitteli kuitenkin lauantaina ennen Suomeen lentämistä Tottenhamin harjoituskeskuksessa. Tottenhamin harjoituskeskus sijaitsee Lontoon kiertävän M25-moottoritien eteläpuolella Enfieldissa.

Carsley ura Englannin maajoukkueen väliaikaisena päävalmentajana alkoi myötätuulessa, kun Englanti voitti syyskuussa Irlannin ja Suomen Kansojen liigan otteluissa. Torstaina nousukiito vaihtui kuitenkin syöksyyn, kun Englanti hävisi Wembleylla Kreikalle 1-2. Englannin esitystä pidettiin luokattomana ja Carsleyn valitsemaa taktiikkaa naiivina.

Kritiikki Carsleya kohtaan on ollut tappion jälkeen kovaa, mutta Englannin maajoukkueen päävalmentajat ovat saaneet pahempaakin kuraa niskaansa.

”Reaktio tulokseen on ihan reilua”, Carsley tunnusti Helsingissä pitämässään lehdistötilaisuudessa.

”Olen ollut paineen alla monesti ennenkin. Yritämme kuitenkin tehdä parhaamme ihan joka ilta. Odotan ottelusta reaktiota joukkueelta. Toivottavasti on sana, jota käytän paljon. Elämässä ei ole paljoa takeita mistään. Olen myös todella ylpeä edellisestä työstäni. Teen tässäkin tehtävässä parhaani.”

”On tärkeää, että valmentajalla on joukkueen tuki, sillä se vie eteenpäin. Kaksi ensimmäistä ottelua menivät erittäin hyvin ja se oli innostavaa. Nyt pelasimme alle standardin, mutta toivottavasti pystymme rakentamaan taas siitä. Tiedämme, että pystymme parempaan.”

”Olen nyt katsonut Kreikka-ottelun pariin otteeseen ja oli siinä positiivisiakin juttuja. Seuraavaksi on näytettävä reaktiota kentällä edelliseen tulokseen”, Carsley sanoi.