Raju arvio: Valtteri Bottaksen siirtyminen takaisin Mercedekselle ei ole mahdoton skenaario

Valtteri Bottas ja Sergio Perez ovat kokeneita maailmanmestareiden säestäjiä.

Formula 1

Raju arvio: Valtteri Bottaksen siirtyminen takaisin Mercedekselle ei ole mahdoton skenaario

Voisiko Valtteri Bottas palata takaisin Mercedekselle Lewis Hamiltonin siirtyessä Ferrarille? Erkki Mustakarin mukaan ajatus ei ole täysin mahdoton.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 6.2.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari jättää oven raolleen suomalaisittain sensaatiomaiselle formulauutiselle, kun Mercedes alkaa palkata Ferrarille siirtyvälle Lewis Hamiltonille seuraajaa. Mustakari ei tyrmää ajatusta Valtteri Bottaksen palaamisesta Mercedeksen puikkoihin.

Hamiltonin viimeviikkoisen shokkiuutisen jälkeen britin tilalle on ehditty istuttaa jo useita ehdokkaita. Myös vuosina 2017-2021 Mercedeksellä ajaneen Bottaksen nimi on nostettu esille spekulaatioissa.

”En itse usko ensimmäisessä kättelyssä Bottaksen paluuseen Mercedekselle, mutta ei se myöskään mikään älytön ja mahdoton ajatus ole. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tietäisi tasan tarkkaan, mitä saisi, jos palkkaisi Bottaksen takaisin talliin”, Mustakari arvioi.

”Mercedes tarvitsee ensi kauden jälkeenkin kovia tuloksia ja Bottas on osoittanut, että hän pystyisi niitä tekemään, sillä toimintaympäristö on hyvin tuttu.”

Bottas on voittanut urallaan kymmenen GP-kisaa ja ajanut podiumille yli 60 kertaa urallaan. Paaluja tilillä on 20.

”Bottas ajoi hyviä tuloksia Mercedeksellä aiemmin erittäin haastavan ja kovan tallikaverin vierellä. Kokemus ja paineensieto ovat sellaisia asioita, joita kuljettajassa arvostetaan. Niitä Bottaksella on riittämiin.”

Mustakarin mukaan avainkysymys Mercedeksen kannalta on se, millaisen profiilin kuljettajan he haluavat George Russellin vierelle.

”Bottas olisi tallin kannalta tuttu ja erittäin kokenut vaihtoehto, mutta hän ei ole enää varikon kuumin tulevaisuuden nimi. Siksi Mercedes voi hakea Russellin rinnalle täysin toisenlaisen profiilin kuskin kuin 34-vuotiaan Bottaksen. On myös hyvä muistaa, että Ferrarilla Hamiltonille tilaa tekevät Carlos Sainz on pian vapaana ja on varmasti kärkiehdokkaiden joukossa, ellei hän ole sopinut jo jotain Audin kanssa.”

Bottas ajaa alkavalla kaudella tämän hetkisen sopimuksensa viimeistä siivua Sauberilla.

”Bottas on tällä hetkellä varmasti hyvin kiireinen kollatessaan vaihtoehtojaan. Hän on itse sanonut olevansa erittäin kiinnostunut Audin projektista ja voi olla, että hän jatkaa myös tulevaisuudessa Sauberilla ja vetää sen jälkeen Audin haalarit ylleen, kun Sauberin nimi muuttuu Audiksi.  Bottaksen kokemus olisi arvokas pääoma myös Audille”, Mustakari sanoo.