Valtteri Bottas on saamassa pitkän jatkosopimuksen, jonka takana on yksi syy ylitse muiden

Valtteri Bottaksen ura formula ykkösissä on jatkumasssa.

Formula 1

Valtteri Bottas on saamassa pitkän jatkosopimuksen, jonka takana on yksi syy ylitse muiden

Mattia Binotto vahvisti Austin GP:n yhteydessä, että Audi-Sauber neuvottelee Valtteri Bottaksen kanssa pitkästä jatkosopimuksesta. Erkki Mustakari avaa, miksi talli haluaa tehdä suomalaisen kanssa sopimuksen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 21.10.2024 | KUVAT Sauber Group Media

Sauber-Audin johtaja Mattia Binotto paljasti Austinin F1-kisaviikonlopun aikana, että talli käy Valtteri Bottaksen kanssa vakavasti  neuvotteluja vuotta pidemmästä sopimuksesta.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei hämmästy asiasta pätkääkään.

”Sauber on nyt saavuttanut huonoutensa pohjan. Ainoa suunta on enää ylöspäin, mutta se vaatii monilta tallin työntekijöiltä niin yöunet kuin kaiken ammatillisen osaamisen”, Mustakari aloittaa.

”Maailmalla on kritisoitu sitä, että talli haluaa pestata kokeneita kuskeja, mutta kriitikoiden sopii pohtia, pystyvätkö colapintot ja schumacherit sellaiseen kehitystyöhön kuin nämä vanhat kehäraakeiksi leimatut konkarit pystyvät. Bottas ja Nico Hülkenberg ovat monessa sopassa keitetyt ja he pystyvät sellaiseen vakavaan kehitystyöhön, mitä Audin tulo sarjaan vaatii ja mikä on Audin ja Binotton tavoitteena.”

”Tuloksissa kehitystyö ei välttämättä heti tulevan kauden alussakaan vielä näy, koska tehtävä on erittäin vaativa. Siksi tallissa tarvitaan pitkällä jatkumolla kuskeja, jolla takamus kestää merivettä ja heikkoja tuloksia, mutta joiden ajatus ja keskittyminen on tarkkaan kohdistettu kohti tunnelin valoisaa päätä.”

”Ja tällä kuskilistalla Bottas nyt on mukana. En ihmettelisi, jos pestistä olisi jo täysin sovittukin, mutta sopimuksen viimeisiä kohtia enää viilaillaan.”

Binotto on sanonut, että Sauberin auton on oltava kilpailukykyinen kauden 2026 koittaessa, kun se vaihtaa nimekseen Audi. Mustakari luottaa Binotton tietotaitoon, vaikka pitkä pesti Ferrarilla loppui vaisusti.

”Sauberin tämän hetkisen auton ongelmat ovat moninaiset ja Binotto on varmasti jo raapinut monta tuntia päätään selvitelläkseen lähtökohtia kehitystyölle. Hän on kuitenkin erittäin osaava ja kokenut äijä, jolla on mittava Ferrari-tietotaito kaalissaan. On pakko uskoa, että hän pystyy rakentamaan Audille sellaisen kisavehkeen, jolla kärki haastetaan.”

”Binottolla on tietysti myös vankasti oma lehmä ojassa, sillä Ferrarin tallipäällikköpestiflopin jälkeen hän haluaa näyttää omaa osaamistaan maailmalle ja puhdistaa hieman ryvettyneen maineensa”, Mustakari arvelee.