Asiantuntija on innoissaan – seuraava F1-tähti voi hyvinkin tulla toiselta puolelta maapalloa

Liam Lawson teki F1-debyyttinsä viime viikonloppuna Zandvoortissa ja oli kisassa 13:s.

Formula 1

Asiantuntija on innoissaan – seuraava F1-tähti voi hyvinkin tulla toiselta puolelta maapalloa

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari antaa kuuman vihjeen Monzan kisaviikonloppuun: Ottakaa suurennuslasiin Liam Lawson!

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 31.8.2023 | KUVAT All Over Press

Daniel Ricciardon joutuminen rannevamman vuoksi leikkaukseen avasi F1-portit Red Bull -organisaation kuuluvalle uusseelantilaiselle 21-vuotiaalle kuljettajalupaukselle Liam Lawsonille.

Ricciardon paikalle hypännyt Lawson toi AlphaTaurinsa Zandvoortissa maaliin sijalla 13.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari oli Lawsonin debyytistä innoissaan.

”Lawson teki virheitä ja haki tuntumaa autoon, mutta yhden harjoituksen turvin aika-ajoon ja itse kisaan startannut Lawson ajoi todella hyvin. F1-debyytti tapahtui vaikealla radalla ja vaikeissa sateisissa olosuhteissa, ja sitä vastenkin tulos oli vähintään kohtuullinen”, Mustakari sanoo.

”AlphaTauri ei ole ollut mikään voittaja-auto, eikä erittäin kokenut Ricciardo ole pystynyt saalistamaan MM-pistettäkään kahdessa edellisessä ajamassa F1-kisassa. Lawson sivusi heti Ricciardon kauden parasta vetoa, eli Unkarin 13. sijaa.”

Who will be the king in Monza? Check all odds for Formula One weekend and play at Stake.com!

Mustakarin mukaan Lawsonin esitykset viikonloppuna ajettavassa Monzan GP:ssä kannattaa ottaa suurennuslasiin.

”Zandvoortin rata on aika haasteellinen ajettava ja nyt lisäjännitystä toi vielä vaihteleva sää. Monzan rata on profiililtaan simppelimpi, joten Lawsonin edesottamuksia on todella mielenkiintoista seurata. Jos hän lyös Monzassa uudestaan tallikaverinsa Yuki Tsunodan, on hän jo onnistunut.”

Uusiseelantilainen kuljettaja ei ole täysi outolintu formula ykkösissä. Denny Hulme voitti 1967 maailmanmestaruuden Brabhamilla ja McLaren-tallin perustaja Bruce McLaren oli myös kotoisin Uudesta-Seelannista.

”Minulle on todella suuret odotukset Lawsonin suhteen. Hänellä on Monzassa kaikki mahdollisuudet ajaa sellainen kisa, joka saa otsikot huutamaan, että ’tähti on syttynyt’.”

”On myös hienoa, että formula ykkösiin on saatu pitkästä aikaa myös uusseelantilaista väriä. Kovin paljon sitä ei ole nähty, vaikka Denny Hulme ja Bruce McLaren ovatkin lajilegendoja”, Mustakari sanoo.