Asiantuntijan raju arvio Tuukka Taposen Ferrari-diilistä: Eivät halunneet antaa timanttia muille

Tuukka Taponen voitti vuosi sitten kartingin maailmanmestaruuden.

Formula 1

Asiantuntijan raju arvio Tuukka Taposen Ferrari-diilistä: Eivät halunneet antaa timanttia muille

Erkki Mustakari sanoo, että Tuukka Taposella on tuoreen Ferrari-diilin myötä tie auki kirkkaimpiin parrasvaloihin.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 15.11.2022 | KUVAT All Over Press

Ferrari on valinnut 16-vuotiaan suomalaislupaus Tuukka Taposen F1-akatemiaansa.

F1-asiantuntija Erkki Mustakari pitää Taposen valintaa akatemiaan isona loikkauksena kohti nuoren miehen F1-unelmaa.

”Tämä on erittäin iso mahdollisuus ja iso askel eteenpäin kohti F1-unelmaa nuorelle suomalaislupaukselle. Ferrari tarjoaa sellaisen koulutuspolun, joka voi viedä ihan kirkkaimpiin parrasvaloihin asti”, Mustakari pohtii.

Taponen oli toista kertaa mukana Ferrarin akatemian testien loppuvaiheessa. Hän oli lokakuun lopulla pidetyllä testiviikolla ainoa eurooppalainen kuljettajalupaus. Muut viisi akatemianäyttöjä antaneet nuoret tulivat Australiasta, Saudi-Arabiasta, Brasiliasta ja Meksikosta.

”Viime vuonna Taponen oli myös mukana, mutta halusi lopulta jäädä vielä ajamaan kartingia. Se, että hänet valittiin testiin nyt uudelleen, kertoo omaa tarinaansa. Hän on todella herättänyt maranellolaisten mielenkiinnon. Hän on erittäin lahjakas ja Ferrari halusi selvästi katsoa tämän kortin kunnolla.”

”Onhan sitä muillakin talleilla nuorten kuljettajien ohjelmia.  Timantteja ei haluta ojennella muille talleille noin vain.”

Taponen ajoi kartingin OK-luokan maailmanmestariksi 2021 ja tällä kaudella hän oli luokassa hopealla.

”Lähes kaikilla nuorilla F1-kuljettajilla on urallaan kerättynä mestaruuksia alemmista luokista, joten nämä tulokset ovat selkeä meriitti Taposen CV:ssä.”

”Taponen on osoittanut omaa sinnikkyyttään, tahtotilaansa ja ajotaitoaan todella nuoresta pitäen. Jos hän nyt pystyy näyttämään niitä tasaisella jatkumolla akatemiakriteerien alla, on meillä kohta taas uusi suomalainen F1-kuski kiertämässä kuninkuusluokan sirkusta.”