C Moren studio romahti – tämän takia lajiosaamisen pitäisi olla edellytys urheilulähetyksessä toimimiseen

Michael Joly ratkaisi torstai-illan tv-ottelun isäntäjoukkue HPK:n eduksi.

JääkiekkoLiiga

C Moren studio romahti – tämän takia lajiosaamisen pitäisi olla edellytys urheilulähetyksessä toimimiseen

Torstain ainut Liiga-ottelu pelattiin Hämeenlinnassa, kun HPK ja JYP iskivät yhteen Rinkelinmäellä. C Moren lisäksi vapaalla Sub-kanavalla esitetty ottelu jäi sivuosaan, kun C Moren studiotuotannossa nähtiin todellinen rimanalitus.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 22.9.2022 | KUVAT Tommi Jokela / All Over Press

Vahvoista studiotuotannoistaan tunnetun C Moren ilta torstaisessa näyteikkunassa alkoi jo hapuillen. Erinomaiseksi asiantuntijaksi hauskan miehen roolista kasvanut Ari Vallin hapuili jo ennen ottelua, kun studiossa perattiin illan kotiottelua.

Vallin kehui HPK:n juniorituotantoa erittäin hyväksi. Hän tuli paljastaneeksi karulla tavalla sen, ettei ole ollenkaan kartalla siitä, missä jamassa hämeenlinnalainen juniorituotanto on.

EliteProspectsin ansiokkaassa liigaseurojen juniorityöarvioinnissa HPK on rankattu liigaseuroista toiseksi heikoimmaksi. Vain Sport jää taakse. Nykyisestä HPK:n joukkueesta esimerkiksi vielä sairastuvalla oleva, NHL:ään kesällä varattu Petteri Nurmi on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti.

LeoVegas special promotion: Win tickets for Columbus Blue Jackets vs Colorado Avalanche game in Tampere on 4/11/2022!

Liigajoukkueen mukaan vaikeassa kokoonpanotilanteessa tulleet Julius Reini ja Mikael Tapio ovat tulleet Kerhoon myös muualta. Eskil Wold piti tuoda Norjasta kokoonpanon täytemieheksi, koska HPK:ssa ei ole omia junioreita, joita nostaa liigajoukkueen mukaan.

Toki Vallinin puolipehmeä heitto vahvasta juniorituotannosta ottelun alla ei kuitenkaan jäänyt tuotannon heikoimmaksi suoritukseksi. Alina Voronkova hoiti haastattelut hallin käytäviltä, eikä jälki ollut kovinkaan vakuuttavaa.

Ennen peliä haastattelussa oli HPK:n urheilutoimenjohtaja Mika Toivola. Ensimmäisellä erätauolla ääneen pääsivät HPK:n kannattajat, jolle oli lisäarvonäkökulmasta vaikea löytää perusteita.

Toisella erätauolla päästiin kuitenkin todelliseen huipentumaan.

Voronkovan haastattelussa oli JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen, jota Voronkova kutsui virheellisesti urheilutoimitusjohtaja Mikko Toivoseksi. Yksittäisiä virheitä toki sattuu kaikille, mutta yksittäiseksi tämä moka ei jäänyt.

Samassa haastattelussa Sami Nikun nimi vääntyi muotoon Nikku ja ennen lähetyksen jatkumista seuraavalla insertillä Voronkova ehti ristiä Jukka Rautakorven Korpikoskeksi.

Tarkoitus ei ole kuitenkaan osoittaa Voronkovaa sormella nimivirheistä. Tällaiset suoritukset vain korostavat mielikuvaa, jonka Voronkova on aiemmin kiekkotuotannoissa antanut.

Kun haastattelut kuulostavat siltä, että kaikki luetaan kirjain kirjaimelta lapulta, jonka joku muu on kirjoittanut, paljastuu, ettei urheilun taustoittaminen toimittajana ole Voronkovan intohimoammatti. Kun kaikki keskittyminen on siinä, että muistaa, mitä pitää kysyä, tapahtuu myös nololta kuulostavia virheitä.

Jos edes auttavaa lajiosaamista ei ole, menee suoran tv-lähetyksen tekeminen jäähallilta turhan haastavaksi.

Ei kuitenkaan ole Voronkovan vika, että hän on täysin väärässä paikassa. On kuitenkin todettava, että Voronkova on C Moren kiekkotuotannolta todellinen virherekrytointi. Suomalainen varsin asiantunteva kiekkoyleisö ansaitsee laadukkaan mediatuotteen.

Torstai-illan lähetykseen mahtui nyt liikaa heikkoja suorituksia.