Eeli Tolvasen markkina-arvo on pohjamudissa, mutta se saattoi olla myös siunaus

Eeli Tolvasen ura jatkuu Seattle Krakenissa.

JääkiekkoNHL

Eeli Tolvasen markkina-arvo on pohjamudissa, mutta se saattoi olla myös siunaus

Eeli Tolvasen NHL-ura on vedenjakajalla jo 23-vuotiaana. Eetu Pennanen kirjoittaa, että Seattlessa Tolvanen on tulos tai ulos -tilanteessa.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 13.12.2022 | KUVAT All Over Press

Kun Nashville Predators asetti 23-vuotiaan suomalaislaitahyökkääjän Eeli Tolvasen siirtolistalle, peräti 22 NHL-seuraa totesi, ettei ole kiinnostunut Tolvasen palveluksista. Lopulta Seattle Kraken oli seura, joka nappasi suomalaisen kokoonpanoonsa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Se, että yli kaksi kolmasosaa NHL-seuroista jätti Tolvasen valitsematta kertoo paljon laitahyökkääjän olemattomasta markkina-arvosta. Tolvanen on vielä nuori pelaaja, jonka 1,45 miljoonan dollarin sopimuskaan ei juuri rasittaisi joukkueiden palkkakattoa. Varsinaista riskiäkään ei Tolvasen kohdalla tarvitsisi ottaa.

Tolvanen lähti Pohjois-Amerikkaan maalintekijälahjana, mutta nyt seurat näyttävät nähneen tarpeeksi. Kun ottaa huomioon vielä sen, että seurat pääsevät valitsemaan pelaajia siirtolistalta käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, eivät edes epätoivoisimmat organisaatiot tarttuneet Tolvasen potentiaaliin.

Eikä heitä siitä voi moittia, kun Tolvanen on parhaallakin kaudella iskenyt 11 maalia NHL:ssä. Tällä kaudella vahvoista avauspeleistä huolimatta taululta löytyvät nihkeät tehot 2+2=4. Taustalla on myös Predatorsista pitkä katsomokomennus.

Tolvasen onni saattoi kuitenkin olla juuri se, etteivät kaikkein heikoimmat organisaatiot häntä napanneet. Vielä suuremmalta onnelta vaikuttaa päätyminen juuri Krakeniin.

Kraken vaikuttaa organisaatiolta, joka malttaa rakentaa tarinaansa järkevästi. Vaikka viime kauden tulos oli heikko, ei seurassa hätkähdetty. Tällä kaudella vielä varsin nimetön joukkue on pelannut tasaisesti laadukasta jääkiekkoa.

Kun joukkueesta puuttuu tähtiloistoa, voi Tolvanen voittaa itselleen pelipaikan vahvalla pelisuorituksella. Kuitenkin onnistua pitää, kun pelipaikasta kilpailee muun muassa Jaden Schwartzin, Andre Burakovskyn, Jordan Eberlen ja Oliver Björkstrandin kaltaisia huippuammattilaisia.

Tolvanen ei tule saamaan saumaansa väärin perustein. On tehtävä selväksi itselleen ja muille, millainen NHL-pelaaja Eeli Tolvanen todellisuudessa on.

Sen jälkeen on laitettava näyttö päälle. Muuten tie käy uudelleen siirtolistalle, eikä ottajia NHL:n sisältä saata löytyäkään enää yhtään.