Formula 1

Sammakoiden laukojan lähtölaskenta käynnissä – ”Red Bull ei tarvitse häntä hortoilemassa”

Erkki Mustakari uskoo, että legendaarisen F1-taustapirun Helmut Markon lähtö Red Bullilta on enää ajan kysymys.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 28.10.2023 | KUVAT Red Bull Content Pool

Viime viikoina on uutisoitu näyttävästi Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin ja tallin asiantuntijan Helmut Markon välien viilenemisestä. Marko on laukonut suustaan sammakoita ja hänen toimenkuvansakin tallissa on hyvin häilyvä.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei hämmästyisi, jos Markon tehtävät tallissa loppuisivat pian kokonaan.

”On selvää, että Markon suurin tehtävä hänen F1-urallaan oli olla asiantuntijana tallin ja Red Bullin perustajajohtajan Dietrich Matesichitzin välillä. Itävaltalaisen kuoltua Markon toimenkuva mureni. Hän oli tallissa aiemmin merkittävä päättäjä juuri Matesichitzin vuoksi, mutta nyt aika on muuttunut. Päätöksiä tekevät muut miehet”, Mustakari muistuttaa.

”Marko on tällä kaudella laukonut monenlaisia sammakoita suustaan ja voi hyvin kuvitella, että Horner eläisi mielellään ilman niitä. Ei ole ihme, että kaksikon välit ovat kireät, vaikka Horner tahollaan asiaa vähätteleekin.”

Horner on toiminut Red Bullin tallipäällikkönä vuodesta 2005. Mustakarin mukaan hänellä on kaikki tarvittava tietotaito tehtäviensä hoitamiseen sen kaikilla tasoilla.

”Horner on jo niin kokenut, ettei tarvitse tätä kasikymppistä miestä F1-kisoihin enää hortoilemaan. En hämmästyisi, jos Markon lähtölaskenta on käynnissä.”

”Paljon puhutaan myös Markon ja Max Verstappenin lämpimistä suhteista ja niiden tärkeydestä, mutta minusta se on yliarvostettua. Varmasti he ovat hyviä ystäviä, mutta näen, että suhde on muodostunut läheiseksi juuri Markon Matesichitz -kontaktin vuoksi. Verstappen on vuosien varrella halunnut antaa hyvää kuvaa itsestään isolle pomolle ja pokkuroinut sille kenelle on tarvinnut”, Mustakari sanoo.