Elmeri Anttila johtaa uuden sukupolven huippukoppareiden valtaannousua

Elmeri Anttila on pelannut loistokauden niin sisällä kuin ulkona.

PesäpalloViistopolkumies

Elmeri Anttila johtaa uuden sukupolven huippukoppareiden valtaannousua

Koppareiden kauan kaivattu vallankumous on heittänyt Henri Puputin rinnalle kolme uutta huipputenoria – Elmeri Anttilan, Valtteri Hämäläisen ja Jussi Korhosen.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 22.6.2022 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Uudet kopparikomeetat

Elmeri Anttila

Elmeri Anttila on noussut ryminällä Vimpelin avainpelaajien joukkoon. Hän debytoi Superissa jo kaudella 2017, mutta Anttila vakiinnutti paikkansa Vimpelin avauksessa lopullisesti kaudella 2019 – ja nyt, 22-vuotiaana, hän on jo koko Superin parhaita pelaajia.

Anttilasta nähtiin jo aiemmilla kausilla, että hän on loistava sisäpelaaja ja kehittyvä koppari. Tällä kaudella Anttila on lopullisesti aateloitunut myös huippuluokan koppariksi.

Lue myös: LeoVegas tarjoaa 20 euron ilmaisvedon pesäpalloon ja baseballiin

Anttila on liikkuva ja ulottuva koppari, josta ei juurikaan lyödä yli. Kumuroitakin hän uskaltaa ja pystyy katkokamaan ulottuvuutensa ansiosta rohkeasti, ja vaikka Anttila ei olekaan maailman nopeajalkaisin koppari, hän pystyy katkomaan hyvin myös rajat puhkaisevia läpilyöntejä, mikä on erityisen tärkeää Vimpelin omalla kotikentällä, jossa vallit ja joki jotka korostavat koppareiden katkojen merkitystä entisestään.

Anttilan kenties kovin ja eniten kehittynyt ase on kuitenkin hänen heittonsa. Monet ovat epäilleet Anttilan heittokättä, mutta hänen heittoliikkeensä on äärimmäisen nopea ja terävä ja hän heittää pallon oikeaoppisesti matalana siten, että se pomppaa kentän kautta lukkarille.

Vimpelissä pohdittiin pitkinä talvikuukausina, pitäisikö hurjasta kädestään tunnettu Mikko Kanala siirtää taakse Anttilan rinnalle, mutta nyt ne puheet ovat unohtuneet. Anttila on betonoinut paikkansa kolmoskoppariksi ja Mikko Vihriälä kakkoskoppariksi – ja Kanala pelaa huippukautta omalla paikallaan linjassa.

Valtteri Hämäläinen

Valtteri Hämäläinen on esimerkki yhden roolin erikoismiehestä. Hämäläinen teki viime kaudella Kouvolaan palattuaan suuren läpimurtonsa ja on nyt yksi valtakunnan johtavista koppareista. Hämäläisen sisäpelirooli on kuitenkin Joensuun ykkösvahdin Iiro Kuosan ja Sotkamon kopparin Jussi Korhosen tavoin vähäinen, mutta he kaikki ovat joukkueelle kullanarvoisia pelkästään ulkopeliominaisuuksiensa vuoksi. Jos Hämäläinen olisi hieman parempi sisällä, hänet olisi valittu heittämällä Tampereen Itä-Länteen. oppivuodet.

Night of the classics including Kouvola vs Vimpeli? Enjoy your €20 free bet to pesäpallo or baseball at LeoVegas!

Hämäläinen on kopparina erittäin varma ja luotettava ja hänen heittokätensä on kohahduttavan hyvä. Hämäläisen bravuurina ovat rohkeat syöksykopit, joissa hän ei juurikaan epäonnistu.

24-vuotias Hämäläinen on jo nyt huippuluokan pesäpalloilija, mutta varmasti Kouvolaa ja Hämäläistä itseäänkin kiehtoisi kehittää hänestä myös hyvä sisäpelaaja. Siihenkin Hämäläisessä on käyttämätöntä potentiaalia.

Jussi Korhonen

Jussi Korhonen ei ole enää huippukopparina enää mikään uusi kasvo. Hän tunkeutui Sotkamon avaukseen jo kaudella 2016 ja pelasi osan runkosarjaa ja kaikki mitalipelit kakkoskopparina. Korhonen voitti Sotkamossa kolme SM-hopeaa, kunnes siirtyi kahdeksi kaudeksi Kempeleen Kiriin, josta Korhonen palasi täksi kaudeksi takaisin Sotkamoon. Alkuvuosien jälkeen Korhosen pelipaikaksi on vakiintunut kolmoskopparin tontti.

Korhosella on nykykoppareista kovin heittokäsi ja hän pystyy silpaisemaan pallon takaa kotipesään käytännössä jopa suorilta jaloilta. Myös pallovarmuus on Korhosella huippuluokkaa.

25-vuotiaan Korhosen vahvuudesta ja merkityksestä kertoo hyvin se, mitä hänen siirtonsa on näkynyt Kempeleen ja Sotkamon pelissä. Kempeleen takakenttä alkoi näyttää Korhosen aikana jo oikealta takakentältä, mutta tällä kaudella Korhosen takakentälle jättämä aukko on Kempeleen hyvän kauden suurin uhkatekijä. Sotkamo sai sen sijaan kertarysäyksellä takakenttänsä kuntoon Korhosen palattua – unohtamatta myöskään nuoren Iivari Vihannon hyvää alkukautta.

Korhosen siirtyminen Sotkamoon tekee myös Superin kärkiseurojen tilanteesta mielenkiintoisen. Mansella, Vimpelillä, Kouvolalla ja Sotkamolla on kaikilla huippukopparit ja heidän myötään myös vahvat takakentät, kun Joensuu, Kempele ja Hyvinkää kipuilee koppareidensa kanssa.

Ja mikä vielä haastavampaa: Mistä JoMa, KeKi ja Tahko aikovat löytää itselleen huippukopparit, kun kaikki ykköskorin huippukopparit on jo kiinni muissa kärkiseuroissa?