Enää ei voi löytyä ainuttakaan tekosyytä, Lauri Marjamäki

Niclas Westerholm vaihtaa Ilta-Sanomien mukaan keltamustan mustakeltaiseen.

JääkiekkoLiiga

Enää ei voi löytyä ainuttakaan tekosyytä, Lauri Marjamäki

Kärpät hankki Ilta-Sanomien tietojen mukaan maalilleen Niclas Westerholmin SaiPasta. Eetu Pennanen kysyy, vieläkö Lauri Marjamäeltä löytyy tekosyitä?

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 23.1.2023 | KUVAT All Over Press

Kärpät operoi Liigan suurimmalla pelaajabudjetilla. Ennen kauden alkua joukkue ilmoitti pelaajabudjetiksi kolme miljoonaa euroa. Kokoonpanoa katsomalla ja puheita kuuntelemalla neljä miljoonaa euroa lienee kuitenkin lähempänä Kärppien kokoonpanon todellista hintalappua.

Käytännössä jokainen pelipaikka on ladattu täyteen maajoukkuetasoa. Ainoastaan maalivahtiosastolla luottamusta ovat saaneet oman tuotannon nousevat nimet, kun maalivahtikaksikko Joel Blomqvist ja Leevi Meriläinen on ollut Kärppien pelaava kaksikko.

Nyt kuitenkin Ilta-Sanomien tietojen mukaan Kärpät on kaapannut SaiPasta Niclas Westerholmin maalinsa suulle. Westerholmin sopimus kattaa tämän kauden ja kaksi seuraavaa sesonkia.

Uutisen pitäessä paikkansa on myös maalivahtiosasto kuorrutettu maajoukkuekokemuksella.

Maalivahtipeli ei ole ollut ongelma

Mitä Kärpät sitten lähti korjaamaan. Toki Blomqvist on loukkaantuneena, joten siinä mielessä Meriläisen tukeminen on varsin loogista. Kuitenkaan maalivahtipelistä Kärppien ongelmia on mahdoton syyttää.

Meriläinen on nimittäin sarjan viiden parhaan maalivahdin joukossa niin päästettyjen maalien keskiarvossa kuin torjuntaprosentissakin. Myös Blomqvistin tilastot ja esitykset ennen loukkaantumista olivat kelvollisella tasolla.

Kärppien täyteen ladattu kokoonpano on sen sijaan valahtanut tehdyissä maaleissa koko sarjan sijalle kymmenen. Edelle on livahtanut muun muassa sellaisia hyökkäyskoneita kuin KooKoo ja toki kaksi ottelua enemmän pelannut, koko kauden hyökkäyspelinsä kanssa tuskaillut HPK.

Kärppien pelaaminen on pahimmillaan ollut todella pahassa kipsissä.

Keskiviikon bussijalat lauantaina?

Viimeksi lauantaina Kärpät hävisi HIFK:lle kotonaan maalein 1–2. Päävalmentaja Lauri Marjamäki kaivoi kotijoukkueen heikolle ottelun alulle syytä jostain todella syvältä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

”Alku oli pettymys. En tiedä sitten, miksi. Ensimmäistä kertaa tulimme Mikkelistä bussilla pois, emmekä tulleet koneella. Olimme neljän aikaan perillä. En tiedä onko sillä mitään merkitystä”, hän pyöritteli.

Kärppien ammattilaisjoukkue pelasi tosiaan Mikkelissä keskiviikkona, eli paluu kotiin oli torstaina aamuyöllä. Kotiottelu oli lauantaina, johon HIFK saapui pelattuaan Helsingissä edellisenä iltana HPK:ta vastaan.

Selitys vuotaa siis kuin seula. Marjamäen onkin nähty ottavan kantaa tällä kaudella lehdistötilaisuuksissa kantaa niin tuomaritoimintaan, Liigan pelaamiseen maajoukkuetauon aikana ja nyt viimeisimpänä hän löysi tekosyyn kolmea iltaa ottelua aiemmin tapahtuneesta bussimatkasta kotiin.

Lienee aiheellista muistuttaa jälleen tässä vaiheessa, että Lauri Mikkola sai lähteä Marjamäen tieltä viime kaudella hieman paremmalla pistekeskiarvolla, millä Marjamäen Kärpät juuri nyt suorittaa. Mikkolan joukkue oli myös paperilla huomattavasti Marjamäen vastaavaa heikompi.

Marjamäki on saanut nyt maksimaalisen tuen rekrytoinneista niin ennen kauden alkua kuin sen aikanakin. Mitään tekosyitä ei enää pitäisi olla.

Jos tulosta ei tule, Kärppien kokoluokan seurassa täytyy myös Lauri Marjamäen aseman nousta vähintään keskusteluun.

Lue myös: Kärppien kausi on sujunut selitellessä, vaikka mitään seliteltävää ei pitäisi olla