Espanjan siipien alla voi olla ilmaa jopa maailmanmestariksi asti, Saksalla ei

Alvaro Morata iski Espanjan 1-0-johto-osuman.

Jalkapallon MM2022

Espanjan siipien alla voi olla ilmaa jopa maailmanmestariksi asti, Saksalla ei

Saksa säilytti edelleen sauman päästä jatkopeleihin, mutta mestariksi siitä ei ole. Espanja on sen sijaa eri asia.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 27.11.2022 | KUVAT All Over Press

Saksan ja Espanjan välillä nähtiin tasokas shakkiottelu, jossa kumpikin joukkue pyrki toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa omilla ehdoillaan.

Paremmin tässä onnistui Espanja, joka hallitsi pelitapahtumia enimmäkseen ottelussa. Saksa joutui käyttämään paljon energiaa Espanjan pysäyttämiseksi ja juoksemaan pallon perässä.

Saksa on myös hyvin valmennettu joukkue ja oli jatkuvasti vaarallinen Espanjan virheistä. Espanjan maalivahti Unai Simon väläytteli epätasaisuuttaan jalalla pelaamisessa useampaan otteeseen ja tarjosi Saksalle ilmaisia palloja,mutta Espanja kesti vielä nämä. Jordi Alban tilalle vaihdosta tullut nuori Alejandro Balde maksoi isot oppirahat aiheesta ”kotiin juokseminen” Saksan 1-1 maalissa.

Tulevaa ajatellen Espanjan on oltava tarkempana puolustamisessaan johtoasemassa. Saksaa-vastaan se ei juurikaan reagoinut Saksan muutoksiin toisella puoliajalla. Espanjan identiteetti on toki selvä, mutta myös matalassa blokissa puolustaminen on löydyttävä työkalupakista. Nyt Leroy Sane karkasi vielä viime hetkillä yksin läpi korkealla olleen Espanjan linjan taakse ja oli nostaa Saksan voittoon.

Espanjan näyttää edelleen mestariehdokkaalta ja Saksa pelasi itselleen oljenkorren jatkopaikkaan, mutta en näe Saksaa menemässä pokaaliin asti, vaikka se onnistuisikin selviämään lohkosta jatkoon.