Espoosta tuli odotettu päätös – FC Honka luopuu paikastaan Veikkausliigassa

FC Honka eteni tällä kaudella Suomen Cupin finaaliin, jossa Ilves oli kuitenkin parempi maalein 2-1.

JalkapalloVeikkausliiga

Espoosta tuli odotettu päätös – FC Honka luopuu paikastaan Veikkausliigassa

FC Honka on ElmoTV:n tietojen mukaan päättänyt luopua Veikkausliiga-paikastaan. Hongan sarjapaikkaa tarjotaan ensimmäiseksi Gnistanille.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 10.11.2023 | KUVAT Juha Tamminen

Pahoihin talousvaikeuksiin ajautunut FC Honka on ElmoTV:n tietojen mukaan päättänyt luopua Veikkausliiga-paikastaan. Samalla Esport Honka lakkauttaa kokonaan edustusjoukkueen toiminnan.

Myös Helsingin Sanomat uutisoi omista lähteistään saamiensa tietojen perusteella, ettei Honka hae liigalisenssiä ensi kaudeksi.

Hongan talousongelmat nousivat esille lokakuussa, kun Esport Honka Oy ei pystynyt maksamaan pelaajille ja muulle henkilökunnalleen palkkoja. Hongassa kuitenkin harkittiin liigalisenssianomuksen jättämistä, kunnes vaikea taloustilanne pakotti seurajohdon tekemään kipeän ratkaisun.

Nyt tehty päätös koskee Esport Honka Oy:n pyörittämää Veikkausliiga-joukkuetta. Honka ry. jatkaa toimintaansa normaalisti.

Esport tuli Hongan edustusjoukkueen taakse sen jälkeen, kun Honka luopui Veikkausliigapaikasta kauden 2014 jälkeen ja liigajoukkuetta pyörittänyt Pallohonka Oy meni konkurssiin. Esportin alaisuudessa Honka aloitti uuden nousunsa Kakkosesta, josta se nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2018.

Honka sijoittui päättyneellä kaudella Veikkausliigassa viidenneksi ja hävisi Suomen Cupin finaalissa Ilvekselle.

FC Hongan sarjapaikka täytetään liigalisenssimenettelyn kautta. Paikkaa tarjotaan ensimmäiseksi liigakarsinnassa IFK Mariehamnille hävinneelle Gnistanille. Gnistan ilmoitti perjantaina palkanneeksi uudeksi päävalmentajaksi Jussi Leppälahden. Seura on myös halukas anomaan liigalisenssiä ensi kaudeksi.

Liigalisenssien kohtalosta päätetään marraskuussa.