Ferrari sössi taas kortit Max Verstappenin käteen – molemmat Mercedekset podiumilla

Max Verstappen nousi kymmenennestä ruudusta Unkarin kisan voittoon.

Formula 1

Ferrari sössi taas kortit Max Verstappenin käteen – molemmat Mercedekset podiumilla

Max Verstappen oli ylivoimainen Unkarin GP:ssä. Myös Mercedes oli loistoiskussa. Ferrarilla on sen sijaan jälleen peiliin katsomisen paikka.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 31.7.2022 | KUVAT All Over Press

Red Bullin Max Verstappen ajoi kauden kahdeksannen GP-voittonsa sunnuntaina Unkarissa. F1-toimittaja Erkki Mustakari pitää hollantilaista jo kauden mestarina.

”Jos Verstappen olisi lähtenyt lähempää kärkeä, eikä kymmenennestä ruudusta, hän olisi voittanut kisan aivan ylivoimaisesti. Red Bullin päivä ei ollut kuitenkaan täydellinen. Verstappenilla oli kisan aikana teknisiä ongelmia ja niitä oli myös Sergio Perezillä. Hän ei luottanut autoonsa. Se näkyi ja tulokseksi tuli viides sija.”

Kisa ajettiin suuren sadeuhan alla. Lopulta pisaroita ei liiaksi tullut.

Häslinkiä aiheuttivat renkaat.

”Tämä kisa oli varsinainen rengasruletti. Päätöksiä renkaiden suhteen piti tehdä juuri oikeaan aikaan ja valintojen piti osua kohdilleen.

Varikkopysähdyksen ajankohdalla oli paljon väliä. Se, mihin koloon joutuu, kun palaa stopin jälkeen radalle, piti olla tiedossa. Toiset onnistuivat, toiset eivät.”

”Ferrarilla ei onnistuttu parhaalla tavalla. Nyt ei onnistuneet varikkopysähdykset, eivätkä rengasvalinnatkaan. Se on hyvin erikoista, kun miettii mikä tieto-taito tallissa oikeasti on olemassa. Nyt on jo aika lähettää väkeä johonkin lisäkoulutukseen, ei tälläistä sössimistä voi hyväksyä.”

Mercedeksen kisa sujui. Palkintopallilla oli nyt sama väki kuin viikko sitten Ranskassa. Lewis Hamilton oli toista kertaa tällä kaudella kisan toinen. Kolmannen sijan otti uransa ensimmäistä kertaa paalulta lähtenyt tallikaveri George Russell.

”Tämä oli jo toinen kerta, kun Mercedes-kuskit ovat molemmat palkintopallilla. Mercedes on ottanut askeleita eteenpäin. Se on erittäin iloinen asia.”

”Sarjan kiinnostavuuden vuoksi ei ole iloinen asia, että jo nyt voi alkaa kattaa MM-pitopöytää Verstappenille. Hänellä on nyt 80 pinnan johtoasema. Aika huonosti saa syksy mennä, että tuon johtoaseman menettää.”

Tylsää ei F1-kisoissa ole syksylläkään.

”Mercedes tekee loppukaudesta erittäin mielenkiintoisen. Talli on takaa-ajaja, mutta selvästi noussut nyt mukaan taisteluun kärkipaikoista. Jatkossa nähdään sellaisia kisoja, joissa voittaja voi tulla Red Bullilta, Ferrarilta tai Mercedekseltä. Taktinen osaaminen ja kyky suorittaa ilman isoja teknisiä ongelmia ovat tärkeässä asemassa loppukaudella.”