Ferrarin uusi komeetta teki tylsästä näytelmästä mielenkiintoisen – kuullaan vielä

Oliver Bearman oli heti avauskisassaan Ferrarin puikoissa kuin kotonaan.

Formula 1

Ferrarin uusi komeetta teki tylsästä näytelmästä mielenkiintoisen – kuullaan vielä

Carlos Sainzin paikalla Ferrarilla ajanut 18-vuotias Oliver Bearman oli päivän nimi Saudi-Arabian GP:ssä. Valtteri Bottakselle tuli sen sijaan nimetön kisa. Jälleen kerran.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.3.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

Red Bullin Max Verstappen otti kauden toisen F1-osakilpailuvoittonsa Saudi-Arabiassa. Shown vei kuitenkin nuori mies tulipunaisessa haalarissa. 18-vuotias Oliver Bearman ajoi debyyttikisassaan pisteille.

”Kyllä oli upea esitys nuorelta talentilta. Biermanin poika teki tylsästä kisasta mielenkiintoisen omalla loistavalla ajosuorituksellaan. Tästä pojasta kuullaan vielä”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari iloitsee.

”Näitä lahjakkaita nuoria näyttää olevan melkein jo jonossa F1-ovien takana. Viime kaudella tutustuttiin Liam Lawsonin upeisiin ajotaitoihin ja nyt nähtiin tämä suoritus. Sopimusneuvotteluissa on kilpailua kauden kuluessa ja painetta vanhemmille kuskeille tuovat nämä nuoret ja nälkäiset kuskit.”

Bearman ajoi ensimmäisessä F1-kisassaan 11. lähtöruudusta seitsemänneksi. Hän ajoi rohkeasti, aggressiivisesti ja härnäsi edellä oleviaan.

”Bearmanin vertaileminen, vaikka juuri Lawsoniin on erittäin vaikeaa. Molemmat ovat taitavia ja kylmäpäisiä. Bearman valittiin nyt myös kisan kuskiksi. Se on varmasti nuorelle iso egobuusteri, kun kausi F2-sarjassa jatkuu Carlos Sainzin tervehdyttyä. Nythän hän oli ajanut paalun päivän F2-kisaan, mutta se jäi ajamatta.”

Valtteri Bottaksen kisa oli vaisu. Hän ajoi lähtöruudusta 16. sijalle 17. Suomalaisen Sauberista ei löytynyt vauhtia ja Max Verstappen hurautti hänestä vieläpä kierroksella ohi. Kova rengasseos ei Bottaksen auton alla toiminut alkuunkaan.

”Hidas auto nopealla radalla. Sillä ei tulosta tule. Bottaksen Sauber saattaa jopa olla varikon hitain auto tällä hetkellä. Jostain sitä suoranopeutta olisi nyt revittävä esiin. Päivityksille on tarvetta ja rengastaktiikkaa pitää miettiä tarkemmin. Sauberilta voi odottaa parempaa tulosta lähinnä radoilla, joista löytyy hitaita mutkia.”

”Se pitää tietysti muistaa, että Bottas ei tehnyt mitään ajovirheitä ja hän ajoi ihan varmasti sen, mikä autollaan pääsi. Tallikaveri Zhoun kohtaloksi kävi taas enemmän tai vähemmän heikko varikkopysähdys.”