Finaaleissa loistanut Manse-tähti palaa ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa

Tuomas Tuohisaari pelasi Mansessa kaksi kautta ja palaa Kossuun kultamitali muuttokuormassa.

Pesäpallo

Finaaleissa loistanut Manse-tähti palaa ensi kaudeksi kasvattajaseuraansa

Pekka Arffman ihmettelee, miksi Manse PP ei tehnyt Tuomas Tuohisaaren kanssa jatkosopimusta. Ainakaan pelillisiä perusteita ratkaisulle ei ollut.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 25.10.2021 | KUVAT All Over Press

Manse PP:n mestarijoukkueessa loistokauden pelannut Tuomas Tuohisaari palaa ElmoTV:n tietojen mukaan ensi kaudeksi takaisin Koskenkorvan Urheilijoihin.

29-vuotias Tuohisaari oli päättyneellä kaudella ja varsinkin viiden ottelun mittaiseksi venyneessä finaalisarjassa yksi Mansen avainpelaajista. Hän jäi kuitenkin yllättäen ilman jatkosopimusta, vaikka olisi ollut itse halukas jatkamaan uraansa Mansessa. ElmoTV:n tietojen mukaan Tuohisaari ja Manse PP eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksen taloudellisista ehdoista.

Parhaat kertoimet kaikkeen urheiluun Expektiltä – kokeile jopa 50 euron ilmaisvedolla!

Tuohisaari on alkujaan Koskenkorvan oma kasvatti. Hän debytoi Koskenkorvan Superpesis-joukkueessa kaudella 2010 ja ehti pelata 276 runkosarjan ottelua ennen siirtymistään Manseen kaudeksi 2020.

ElmoTV:n asiantuntija Pekka Arffman pitää yllättävänä sitä, ettei Manse uusinut Tuohisaaren sopimusta.

”Varmasti Mansen johdolla on joku logiikkansa, miten joukkuetta rakennetaan, mitä eri pelaajille maksetaan ja kenen kanssa sopimuksia tehdään ja kenen ei. Pelillisiä perusteita sille, ettei Tuohisaaren kanssa tehty jatkosopimusta, ei kuitenkaan ole.”

”Tuohisaari pelasi elämänsä kauden. Hän pelasi ulkona takalukijana ja kolmospolttajana tosi vahvan kauden ja oli varsinkin näissä syksyn ratkaisupeleissä ilman muuta yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Sisällä hän hoiti oman ruutunsa kakkoskärjessä ammattimaisesti ja nöyrästi. Teki sen, mitä pyydettiin ja mitä pitkin. Kaiken lisäksi Tuohisaari oli kova tsemppari, joka sytytti muutakin joukkuetta.”

”Myöskään joukkueen nuorentamisella ratkaisua on vaikea perustella, sillä Manse hankki aiemmin syksyllä samaa 92-vuosikertaa olevan Riku Hokkasen, joka ottanee Tuohisaaren paikan linjassa.”

”Mutta Mansella on omanlaisensa logiikka – kuten nähtiin kahden muunkin eteläpohjalaisen soturin, Matti Iivarisen ja Juha Niemen, kohdalla, ja heillä on tietenkin oikeus toimia juuri niin kuin he parhaaksi näkevät.”

Kova vahvistus

Arffmanin mukaan Tuohisaari on kovan luokan vahvistus Koskenkorvalle.

”Tuohisaaresta tulee Kossun linjan johtava pelaaja ja hän nostaa Kossun linjan luokitusta entisestään. Aku Kettunen ja Anttoni Jakobsson on vahva kaksikko kakkospuolella ja nyt kolmospuolelle saadaan myös raskaansarjan ulkopelaaja.”

”Sisällä Tuohisaari on pelannut urallaan kärkenä ja tuo lisää jalkoja ja etenemisvoimaan Kossulle. Toki Kossun kärki on jo nyt erinomainen, sillä Otto Kauppinen ja Aku Kettunen on vahva kaksikko ykkösenä ja kakkosena. Siksi on mielenkiintoista nähdä, mikä Tuohisaaren rooli on tässä paketissa, mutta uskon, että hän hoitaa roolin kuin roolin ammattimaisesti, vaikka pelaisikin ensi kaudella kakkoskärjessä.”

Koskenkorva menettää tämän kauden joukkueesta Hyvinkäälle siirtyvän Eero Kuitusen ja Kankaanpäähän siirtyvän Juuso Vuorenmäen. Petrus Puputti siirtyy puolestaan Mikko Vainionpään kakkospelinjohtajaksi ja joukkueen valmentajaksi. Tuohisaaren lisäksi uutena kasvona Kossu-paidassa nähdään ensi kaudella Siilinjärveltä tuleva Ville Veittikoski. Jere Dahlström on ElmoTV:n tietojen mukaan myös tehnyt Kossun kanssa sopimuksen ensi kaudeksi.