Floppikuski tuhlasi tallinsa loistosauman ja jyrää nyt uraansa kohti sähköformuloita

Logan Sargeantin pistetili MM-sarjassa on vielä avaamatta, vaikka tallitoveri Alex Albon on ajanut jo 21 pistettä.

Formula 1

Floppikuski tuhlasi tallinsa loistosauman ja jyrää nyt uraansa kohti sähköformuloita

Logan Sargeant sai suuren mahdollisuuden F1-sarjassa - mutta amerikkalaiskuljettajan kaudesta on tullut pancake.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 16.9.2023 | KUVAT All Over Press

F1-radoilla on kurvaillut tälläkin kaudella muutama kuljettaja, jotka eivät ole pystyneet vastaamaan sarjan haasteisiin. AlphaTauri pisti jo hollantilaispettymys Nyck De Vriesin lauluun, mutta Williams jaksaa yhä katsella amerikkalaistulokas Logan Sargeantin ajosuorituksia.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari uskoo, että Sargeant sai ajopestinsä lähinnä kansalaisuutensa perusteella.

”Sargeant on floppi. Hän ei ollut edes junnusarjoissa tai F2:ssa mikään suuri tähti, joten F1-ajopaikka oli jo alun perin aikamoinen yllätys. Kyllähän sitä ensimmäiseksi ajatteli, että tämä jätkä on F1-varikolla, koska on jenkki. Amerikkalaiskuskia ei sarjassa nähty moneen vuoteen ja nyt on suuri F1-buumi maassa päällä, joten amerikkalaiskuskin saaminen sarjan kuskipakkaan oli ihan must”, Mustakari toteaa.

Who will be the king in Singapore? Check the odds for Formula One weekend and play now at Stake.com!

Mustakari huomauttaa, että Williams on kehittynyt kauden aikana hyvää vauhtia, joten paikka tallissa olisi ollut kyvykkäämmälle kuskille jackpot näyttöpaikkana.

”Williams ottaa tällä hetkellä selvästi askelia eteenpäin ja Alex Albon on osannut rakentanut onnistumisia itselleen radalla. Hän on kivunnut kympin sakkiin kisoissa aina kuin joku mahdollisuus on siunaantunut. Albon on onnistunut ajamisissaan niin hyvin, että Red Bullin Helmut Markokin on hänet taas huomannut ja tämän tekemisiäkin kommentoinut.”

Sargeant tunnetaan F1-varikolla kilttinä ja mukavana kuljettajana.

”Kiltti ja mukava eivät riitä, kun ajetaan F1-mestaruudesta. Hän on nyt saanut näyttää, mutta en usko, että jatkosopimusta tyrkätään nenän eteen enää ainakaan Williamsilla.”

”Sargeantista tulee yksi niitä kuljettajia, jotka vaihtavat pian joko sähköformuloihin tai vaikka IndyCariin, jossa monet aiemmat F1-alisuorittajat ovat menestyneet jopa ihan hyvin. Ei pidä yllättyä, jos Sargeant on jonain päivänä vaikka Indy 500 -voittaja.”

”Olisi ollut hienoa koko sarjalle, jos Sargeant olisi yllättänyt ja pärjännyt mukana F1-sirkuksessa. Amerikkalaisen kuskin menestys olisi plussaa sarjalle ja toisi Amerikan kolmeen GP:hen vielä enemmän katsojia.”