Formula ykkösten MM-taivaalle on pilvien takaa nousemassa todellinen musta ori

Carlos Sainz on Erkki Mustakarin mukaan maailmanmestariainesta.

Formula 1

Formula ykkösten MM-taivaalle on pilvien takaa nousemassa todellinen musta ori

Miten hyvä kuljettaja on Ferrarilla Charles Leclercin varjoon jäänyt Carlos Sainz? Maailmanmestariainesta, vastaa Erkki Mustakari.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.6.2022 | KUVAT All Over Press

Erkki Mustakarin kokeneet F1-silmät nostavat formula ykkösten tulevaksi maailmanmestariksi mahdollisesti jo ensi kaudella yllättävän nimen. Kun kaikki ovat kohisseet Ferrarilla Charles Leclercistä, Mustakari näkee, että Ferrarin seuraava maailmanmestari voi yhtä hyvin olla Carlos Sainz.

”Sainz on lahjakas ratinkääntäjä. Hän oli rohkea jo pienemmissä luokissa, hänellä on ajosilmää ja hän osaa ohittaa. Sainzin kykyjä ei ole vielä nähty täydessä mitassa formula ykkösissä, mutta kun hän pääsee sisään tähän uuteen Ferrariin ja on lopulta sinut sen kanssa, on Leclercin ykköskuskin paikka tallissa aivan varmasti uhattuna”, Mustakari sanoo.

Who will take the pole in Baku – check the odds from Expekt!

”En usko, että Sainz taistelisi vielä tällä kaudella Leclercin ja Max Verstappenin kanssa maailmanmestaruudesta, mutta jo ensi kaudella hän voi voittaa maailmanmestaruuden. Niin lahjakas kuljettaja hän on”, Mustakari sanoo.

Sainz ei ole enää mikään lupaava nuori kotka, kuten Leclerc, ja siksi hän on jäänyt Ferrarilla monacolaisen varjoon.

”Kaikki puhuvat Leclercistä ja kaikki odottivat hänen voittavan Monacon kisan kaksi viikkoa sitten, mutta kisan päätteeksi palkintopallille kiipesi kuitenkin Sainz. Se oli jo Sainzin neljäs podium tällä kaudella.”

Sainz on jo tehnyt jatkosopimuksen Ferrarin kanssa, joten hänen ei tarvitse toistaiseksi miettiä muuta kuin tulevia kisoja ja ajamiseen liittyviä haasteita.

”Sainzilla on tullut vielä virheitä ja kova yrittäminen näkyy, mutta meno on selvästi nousujohteista. Kaikki sarjassa muuttui tälle kaudelle ja autot ovat aivan erilaisia kuin vielä viime kaudella ja sillä on ollut iso merkitys Sainzin ajamisiin. Olen kuitenkin satavarma, että Sainz tulee vielä. Hän on ilman muuta maailmanmestariainesta”, Mustakari sanoo.