Gabriel Jesusin polvileikkaus on Arsenalin mestaruushaaveille ison riskin uhkatekijä

Gabriel Jesusin polvi leikattiin, mutta Arsenal ei ole kertonut arviota hänen poissaolonsa pituudesta.

JalkapalloValioliiga

Gabriel Jesusin polvileikkaus on Arsenalin mestaruushaaveille ison riskin uhkatekijä

Arsenal ei ole kertonut arviota Gabriel Jesusin poissaolon pituudesta, mutta Jukka Röngän mukaan Jesusin loukkaantuminen on iso uhkatekijä Arsenalin mestaruushaaveiden kannalta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 6.12.2022 | KUVAT All Over Press

Arsenal vahvisti tiistaina, että MM-kisoissa loukkaantuneen Gabriel Jesusin polvi on leikattu ja hän on aloittanut kuntoutusohjelma. Jukka, olet sanonut useamman kerran syksyn aikana, että yhden pelaajan loukkaantumista Arsenal ei kestä – ja nyt juuri sen pelaajan polvi on leikattu. Oliko Arsenalin mestaruusunelma tässä?

Se on totta, että Gabriel Jesus on oikeastaan ainoa pelaaja, jolle Arsenalilla ei ole mitat täyttävää korvaajaa. Pidin siksi jo siirtoikkunan sulkeutuessa isona riskinä sitä, jos Jesus loukkaantuisi. Nyt onni onnettomuudessa on se, että Jesus loukkaantui juuri ennen tammikuun siirtoikkunaa ja sen avautumiseen on vielä aikaa lähes kuukausi. Näin Arsenalilla on aikaa löytää Jesusille korvaaja, jos he ylipäätään päättävät hankkia suoraan korvaajan Jesusille.

Toinen asia, joka tässä on auki, on Jesusin poissaolon pituus. Yleensä seurat ilmoittavat jonkinlaisen arvion, mutta nyt Arsenalin tiedotteessa sanottiin, että Jesus on aloittanut kuntoutusohjelman ja palaa kentälle niin pian kuin mahdollista. Julkisuudessa on puhuttu 3-7 kuukauden sairauslomasta, mutta tuo Arsenalin tiedote viittaa enemmän siihen suuntaan, että Jesusin poissaolo ei välttämättä ole näin pitkä.

Tietenkään Arsenal ei ole kertonut, mitä Jesusin polvesta on leikattu, joten on mahdoton arvioida, miten pitkä poissaolo on. Mutta jotenkin tämä kuulostaa enemmän viikoilta kuin kuukausilta.

Mitä sitten tulee Arsenalin mestaruushaaveisiin, se riippuu sitä, miten pitkä Jesusin poissaolo on tai onnistuuko Arsenal löytämään hänelle huippuluokan korvaaja. Kysymys on joka tapauksessa isosta riskistä, sillä olipa Arsenalin ratkaisu mikä tahansa, niin riskitöntä ratkaisua tässä tilanteessa ei ole. Jos Arsenal lähtisi Eddie Nketiah’lla kauden toisella puoliskolle, silloin oltaisiin kaltevalla pinnalla.

Eli pahimmillaan tässä voi olla kysymys todella isosta, isosta takaiskusta ja tämä voi hyvinkin kolauttaa todella vakavasti Arsenalin mestaruushaaveita. Jesus ei ole tehnyt kuin kolme maalia Valioliigassa, mutta hänen merkityksensä Arsenalin kokonaisvaltaisessa pelaamisen konseptissa on todella suuri – niin ylöspäin pelatessa kuin prässipelissä.

Joko tiedetään, ketä Arsenal yrittää ostaa Jesusin tilalle?

Ei tiedetä. Itse asiassa emme tiedä edes, onko Arsenal ylipäätään ostamassa ketään Jesusin tilalle. Arsenaliin on viime viikkoina linkitetty ennen muuta kaksi pelaajaa, Shakhtar Donetskin Mykhailo Mudryk ja Palmeiraisissa pelaava Danilo. Mudryk on laituri ja Danilo puolustava keskikenttäpelaaja. Uudesta hyökkääjästä tai ainakaan uudesta maalintekijästä ei ole ollut juurikaan puhetta ellei sellaiseksi lasketa näitä iänikuisia ilmaan heitettyä spekulaatioita.

Nyt on mielenkiintoista nähdä, lähteekö Arsenal ostoksille vai onko Jesus palaamassa sittenkin nopeammin kuin nyt on pelätty. On myös mahdollista, että Arsenal luottaa nykyisiin pelaajiin – lähinnä Eddie Nketiahiin tai Emile Smith Roween. Nketiah on hyökkääjä, mutta myös Smith Rowe saattaisi pystyä pelaamaan jonkinlaisessa false ninen roolissa.

Yksi vaihtoehto voisi olla myös Gabriel Martinellin siirtäminen väliaikaisesti piikkiin vähän samanlaiseen rooliin, jossa Richarlison pelaa Brasilian maajoukkueessa.

Mutta katsotaan nyt. Arsenal on yleensä pitänyt korttinsa hyvin piilossa, mitä se aikoo tehdä siirtomarkkinoilla ja nytkin sieltä voi tulla myös joku sellainen ratkaisu, jota kukaan ei osaa ennakoida.