Harri Säteri ei sulje ovea paluultaan NHL:ään, vaikka keväinen stintti jäikin lyhyeksi

Harri Säteri pelaa tällä kaudella sveitsiläisessä

JääkiekkoLeijonat

Harri Säteri ei sulje ovea paluultaan NHL:ään, vaikka keväinen stintti jäikin lyhyeksi

Harri Säteri sanoo, että keväisestä visiitistä NHL:ään jäi positiivinen fiilis, vaikka Pohjois-Amerikassa riittikin käänteitä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.11.2022 | KUVAT All Over Press

Olympiakultaa Leijonissa Pekingissä voittanut Harri Säteri teki viime keväänä toisen stinttinsä NHL:ään. Kaudella 2017-18 Florida Panthersin maalilla yhdeksässä ottelussa torjunut maalivahti allekirjoitti maaliskuussa sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa, mutta löysi itsensä lopulta Arizona Coyotesin maalitolppien edestä. NHL-pelejä kertyi tilille kuusi.

Säteri muistelee kevään NHL-jaksoa hyvillä mielin.

”Eivät ne NHL-asiat kohdallani niin väärin menneet, mutta olihan siinä paljon käänteitä”, Säteri hymähtää.

”Minulle jäi kuitenkin koko reissusta erittäin positiivinen fiilis. Oli oikein kiva päästä taas pelaamaan siellä muutama peli. Olen erittäin tyytyväinen, että menin sinne.”

Säterin NHL-ura ei saanut sen pidempää jatkoa. Kesällä hän teki sopimuksen sveitsiläisen HC Bielin kanssa. Antti Törmäsen luotsaamassa joukkueessa pelaa suomalaisista myös hyökkääjät Jere Sallinen ja Toni Rajala. Biel taistelee Sveitsin National liigan kärjessä. Nyt se on toisena ja neljän ottelun voittoputkessa. 18 pelatusta ottelusta Säteri on torjunut 16.

”En ikinä sulje mitään ovia urallani, mutta ei NHL ole minulle ykkösvaihtoehto pelaamiseen.”

”Nyt pelaan Sveitsissä ensimmäistä vuotta ja olen viihtynyt siis oikein todella hyvin. Joukkueessa on hauskaa ja pelikin on kulkenut hyvin.”

32-vuotias Säteri torjui itsensä Suomen kansan sydämiin lähtemättömästi Pekingin olympialaisissa viime keväänä. Finaalipaikan Leijonille ratkaisseessa ottelussa Slovakiaa vastaan Säteri torjui nollapelin.

Ottelu päättyi Suomelle 2-0. Olympiaturnauksessa Säterin torjuntaprosentti oli 96,21 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,00.

Säteri sanoo tulevansa Leijoniin aina mielellään.

”Ennen kaikkea koska Leijoniin on aina kiva tulla. Näkee vanhoja kavereita ja tämä on todella hauskaa aikaa. Mutta teemme myös paljon työtä silloin kuin töiden aika on. Odotan tässäkin turnauksessa hyviä pelejä.”

Säteri aloitti Karjala-turnauksen Suomen maalilla, kun Sveitsi kaatoi Leijonat voittolaukauskisan jälkeen 3-2. Suomen toisena maalivahtina turnauksessa on SaiPan Niclas Westerholm.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina ottelulla Tšekkiä vastaan. Turnaus päättyy tuttuun tapaan sunnuntaiseen Ruotsi-otteluun.