Kaksinkertaisen maailmanmestarin siirto Sebastian Vettelin seuraajaksi on suuri mysteeri

Alonso edellä, Vettel perässä. Näin vanhat herrat nokkivat sunnuntaina Unkarissa.

Formula 1

Kaksinkertaisen maailmanmestarin siirto Sebastian Vettelin seuraajaksi on suuri mysteeri

Erkki Mustakari ihmettelee, mikä ihme saa Fernando Alonson siirtymään ensi kaudeksi Aston Martinille.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.8.2022 | KUVAT All Over Press

F1-asiaantuntija Erkki Mustakari on yllättänyt Fernando Alonson siirtymisestä Sebastian Vettelin paikalle Aston Martinille. 41-vuotiaan kaksinkertaisen maailmanmestarin uutisoitiin maanantaina tehneen Aston Martinin kanssa ”monivuotisen” sopimuksen.

”Pidän siirtoa todella outona olemassa olevien tietojen valossa. Alonso sanoo uskovansa tallin tähtäävän kohti kärkeä, mutta Aston Martin on heikko. Se on valmistajien sarjassa toiseksi viimeisenä”, Mustakari sanoo.

”Sekin on outoa, että Alonso siirtyy Renaultin omistamasta tallista yksityistalliin. Tässä on pakko olla jotain muutakin takana kuin se, mitä nyt on kerrottu. Joku puuttuva pala, joka tekee espanjalaisen siirrosta loogisen. Nyt siirto on todella mystinen”, Mustakari miettii.

”Helppo selitys olisi tietenkin se, että Alonsolle on luvattu kuu taivaalta eli tähtitieteellinen liksa. Toinen vaihtoehto voisi olla se, että Audilla on sormensa pelissä tässä siirrossa – mutta hekin tulevat MM-sarjaan vasta todennäköisesti 2026.”

Vettelin lopettamisesta Mustakari ei sen sijaan ole yllättänyt.

”Kaikki loppuu aikanaan. Jos Aston Martin olisi ollut autona huippukilpuri, ei lopettaminen ehkä vielä olisi tullut ajankohtaiseksi, vaikka kyllä Vettel on kuulemma pyöritellyt lopettamisajatuksiaan päässään jo pitkään”, Mustakari pohtii.

”Aston Martin on ollut tällä kaudella jopa yllättävänkin huono, eikä siinä ole ollut edes merkkejä eturivin iskukyvystä. Olisi ymmärrettävää, että tällaisella autolla ajaminen pistää nelinkertaisen maailmanmestarin motivaation hiipumaan.”