Hengästyttävä näytelmä! Arsenal näytti mestaruuden olevan sen omissa käsissä

Eddie Nketiah piti Aaron Wan-Bissakan ja Manchester Unitedin puolustuksen kiireisenä.

JalkapalloValioliiga

Hengästyttävä näytelmä! Arsenal näytti mestaruuden olevan sen omissa käsissä

Joel Perovuo näki Arsenalin ja ManUn kohtaamisessa täyttä huippufutista. Ottelu näytti toteen kaksi seikkaa, yhden molemmista joukkueista.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 22.1.2023 | KUVAT All Over Press

Arsenalin mestaruus on täysin joukkueen omissa käsissä, niin laadukas on tämän hetken Arsenal.

Toinen toteen näytetty asia koskee Manchester Unitedia. Erik ten Haagin joukkueella on aidot mahdollisuuden pelata ensi kaudella Valioliigan voitosta. Toki siihen on vielä paljon matkaa kuljettavana.

Illan trilleri tarjosi täyden kattauksen huippujalkapalloa.

Manchester United tuli otteluun jälleen aktiivisesti ja paineistaen Arsenalia 4-1-4-1 muodossa. Tämä hyvin synkronoitu ylin viisikko myös onnistui aiheuttamaan Arsenalille ongelmia, mutta pelin edetessä Tykkimiehet alkoivat löytää yhä useammin avaimet murtaa tämä kahtia jakautunut ManU.

4-1-4-1:n heikkous on juuri tämä, että joukkue venyy herkästi liian suureksi ja jakautuu kahteen viiden pelaajan joukkueeseen. Näin kävi myös ManUlle ja se joutui ottamaan brutaaleja metrejä juostessaan alas. Keskikentän pohjalla pelannut Scott McTominay kirjautti kovat kilometrit ottelussa juostessaan joka suuntaan kohtuuttoman isoa aluetta hallitessaan.

Arsenal pelaa tällä hetkellä todella hyvin. Voisi sanoa, että joukkueella on kaikkea.

Pallollinen vaihe on organisoitu hienosti ja joukkueella on roolitukset kentällä kunnossa, mikä auttaa joukkuetta saamaan pelistään myös kaiken irti.

Arsenalilla on erikoistilanteisiin variaatioita ja se tuleekin varmasti kevään aikana iskemään niistä tärkeitä osumia. Tänäänkin Arsenal osui erikoistilanteen jälkitilanteesta, jossa Manun re-focus petti maalin edessä. Uusi hankinta Leandro Trossard oli heti järjestelemässä pelin voittomaalia, mikä on joukkueen kannalta iso asia.

Vaikuttavaa Arsenalissa on myös pelaajista huokuva itsevarmuus, joka mahdollistaa pelaajien flow-tilan. Tämä taas mahdollistaa selkärangasta tulevat ratkaisut ja Arsenalin todella kovatempoisen pelaamisen.

Sarja on vasta vähän yli puolen välin ja nämä mestaruuspuheet voivatkin tuntua ennenaikaisilta. Arsenalille on kuitenkin tapahduttava jotain todella dramaattista, mikäli mestaruus lipeäisi Tykkimiesten otteesta.

Varsinkin, kun ottaa huomioon Manchester Cityn hiukan yskähtelevän koneen, vaikka Wolves tänään kaatuikin.