HIFK:n kaudessa on katastrofin ainekset, jos uuden päävalmentajan valinta ei onnistu

HIFK juhli Felipe Sáezin maalia lauantaina Seinäjoella.

JalkapalloVeikkausliiga

HIFK:n kaudessa on katastrofin ainekset, jos uuden päävalmentajan valinta ei onnistu

HIFK:n päävalmentaja vaihtuu kauden ensimmäisen ottelun jälkeen. Valmentajanvaihdos on Joel Perovuon mukaan iso riski.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 5.4.2022 | KUVAT All Over Press

Veikkausliigassa pelaava HIFK ilmoitti tiistaina, että seuran portugalilainen päävalmentaja Bernardo Tavares eroaa tehtävistään. Tavares ehti toimia HIFK:n päävalmentajana vain kolme kuukautta ja lauantainen 1-2-vierastappio SJK:ta vastaan jäi hänen ainoakseen HIFK:n päävalmentajana Veikkausliigassa.

HIFK:n tiedotteen mukaan Tavaresin ero takana ovat perhesyyt. Urheilutoimenjohtaja Mika Lönnströmin mukaan HIFK pyrkii palkkaamaan uuden päävalmentajan mahdollisesti jo ennen lauantaina pelattavaa kotiottelua IFK Mariehamnia vastaan.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija pitää päävalmentajan vaihtumista HIFK:n kannalta riskinä.

”Tavaresin ero perhesyiden vuoksi on yksi asia. Toinen on se, kuinka hyvin HIFK onnistuu hänen seuraajansa rekrytoinnissa. Ymmärrän, että HIFK:lla on kiire, mutta kaikista tärkein asia olisi onnistua uuden päävalmentajan rekrytoinnissa. HIFK:n kannalta valinta olisi saatava osumaan kohdilleen, sillä jos valinta menee poskelleen, silloin kaudessa on kaikki katastrofin ainekset”, Perovuo sanoo.

”Haaste ei ole helppo. Aikataulu ulkomaalaisen valmentajan suhteen on tosi kireä, ellei HIFK:lla ole jo seuraaja katsottuna. Kotimaisen vaihtoehdon kanssa haaste on siinä, että hyviä kotimaisia vaihtoehtoja ei juurikaan ole vapaana  – ellei HIFK pysty taikomaan hatusta jotain Mika Lehkosuon kaltaista yllättävää jokerikorttia.”

”Mutta ei mennä asioiden edelle. Katsotaan ensin, kuka sieltä tulee, mutta uuden valmentajan valinta on joka tapauksessa HIFK:n kaudessa kriittisin asia. Hyvien skenaarioiden vastapainona on se, että jos HIFK epäonnistuu nyt valmentajan valinnassa, edessä voi olla 2-3 kuukauden päästä taas valmentajanvaihdos ja tällaisen hullunmyllyn päätteeksi IFK voi löytää itsensä ensi kaudella divarista.”

Perovuon mukaan HIFK:n esitys sarja-avauksessa SJK:ta vastaan oli tappiosta huolimatta kohtuullinen.

”Vaikka SJK hallitsi ja Beto joutui ottamaan useita hyviä koppeja, esitys oli kokonaisuudessaan ihan kelvollinen. Siksi on aina harmi, että päävalmentajan prosessi jää näin lyhyeksi. Tavares  valinta oli HIFK:lta riskivalinta ja olisi ollut mielenkiintoista saada vastaus siihen, miten hyvä veto Tavaresin palkkaaminen olisi ollut”, Perovuo sanoo.