HIFK:n tappiot silottavat tietä kohti tamperelaisfinaalia

Tarmo Reunanen oli lauantai-illan suuri sankari Raumalla.

JääkiekkoLiiga

HIFK:n tappiot silottavat tietä kohti tamperelaisfinaalia

Lukon kaksi peräkkäistä voittoa venyttävät sarjan HIFK:ta vastaan vähintään kutospeliin. Eetu Pennasen mukaan kohta molemmat tamperelaiset odottelevat valmista paistia välierään.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 25.3.2023 | KUVAT All Over Press

Lukko voitti HIFK:n kotonaan 2–1 ja sarja on enää voiton erotuksella 3–2 helsinkiläisille. Eetu, mihin ottelu Raumalla ratkesi?

Osat vaikuttavat kääntyneen. Jos HIFK oli tehokas sarjan alussa, vaikka Lukko saattoi luoda enemmän maalipaikkoja, nähtiin nyt Lukolta kova puolustustaistelu ja avauserässä tehokasta viimeistelyä.

Artjom Zagidulinin tasonnosto on ollut elintärkeää Lukolle. Zagidulin on sarjassa ollut epävarma ja sählännyt jopa kiekkoja omaan maaliin, mutta nyt hurjasti tälläkin kaudella vastuuta saanut torjuja oli itse varmuus.

Lukon vaisusta loppukaudesta huolimatta 3–0-voitot sarjassa mairittelivat HIFK:ta ja se sai reilun etumatkan ehkä hieman helpolla. Nyt se joutuu hieman maksamaan hintaa ja varianssikin näyttää sille toista puoltaan.

Hurjasta tuloskunnosta huolimatta myöskään runkosarjan loppupuolella HIFK:n peli ei aina ollut priimaa. Paineet siirtyvät myös pikkuhiljaa Ville Peltosen johtamalle vaihtopenkille, kun virhemarginaali pienenee.

Seuraava ottelu Helsingissä on jättimäisen iso sarjan kannalta.

Mitä HIFK:n tulee parantaa, että sarja menisi poikki maanantaina Helsingissä?

Pienillä marginaaleilla tässäkin mennään, eikä HIFK huonosti pelannut Raumalla. Yksi pelaaja kuitenkin nousi esiin vähemmän positiivisissa merkeissä.

Johan Motinia vietiin näyttävästi ennen Tarmo Reunasen upeaa voittomaaliksi jäänyttä ilmaveiviosumaa. Motin on muutenkin jatkuvasti vaikeuksissa Lukon vikkeliä pelaajia vastaan.

Esimerkiksi Otto Salinin jalkatyöllä tällaisia ongelmia olisi HIFK:n mahdollista paikata.

Tehokkuuden perään on myös helppo huutaa. Se HIFK:lla oli vielä sarjan ensimmäisissä otteluissa.

Sarjassa pelataan ainakin kuusi peliä. KalPa ja Pelicans miekkailevat keskenään vielä seitsemännenkin. Tappara on jo jatkossa ja Ilvekselläkin on katkon paikka sunnuntain vitospelissä Ässiä vastaan. Miten sarjojen venyminen vaikuttaa jatkoon?

Tällä voi olla isokin vaikutus.

Ässienkin kotitappio tyhjensi todennäköisesti ilmapalloa niin, että Ilves suurella todennäköisyydellä katkaisee sarjan jo sunnuntaina. Varsinkin, kun tiedossa on, kuinka paljon heikompi Ässät on vieraskaukalossa kotipeleihin verrattuna.

Ilman Ässien jättiyllätystä jatko näyttäisi seuraavalta: Lukon mennessä jatkoon sen vastustaja olisi Ilves. Tappara voisi kohdata vielä kenet tahansa kolmikosta HIFK, KalPa ja Pelicans. HIFK ei Ilvestä voi kohdata.

Oli miten oli, on tamperelaisjoukkue jo lähtökohtaisesti ennakkosuosikki ottelusarjaan niin pelillisesti kuin materiaalinsa puolesta. Nyt, kun sarjat venyvät, lepoetukin on puoltamassa tamperelaisia.

Muut kärsivät myös jatkuvasti lisäkolhuista, kun tamperelaiset saavat parannella haavojaan välieräsarjaa odotellessaan.

Tämä kaikki on toki vain ja ainoastaan hyvin pelaamalla ansaittua etua. Se kuitenkin kasvattaa todennäköisyyksiä kokonaan tamperelaiselle loppuhuipennukselle.