HJK:n nuori sensaatio olisi ansainnut näytönpaikan Huuhkajissa – nyt sitä ei tullut

Topi Keskinen on pelannut loistokauden HJK:ssa.

HuuhkajatJalkapallo

HJK:n nuori sensaatio olisi ansainnut näytönpaikan Huuhkajissa – nyt sitä ei tullut

Joel Perovuo jäi kaipaamaan HJK:n 20-vuotiasta sensaatiota Topi Keskistä Markku Kanervan maajoukkueryhmästä tulevissa EM-karsintaotteluissa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 3.10.2023 | KUVAT All Over Press

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkisti tiistaina miehistönsä Sloveniaa ja Kazakstania vastaan pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomi kohtaa Slovenian lauantaina 14. lokakuuta Ljubljanassa ja Kazakstanin seuraavan viikon tiistaina Olympiastadionilla.

Kanerva joutui ruuvaamaan joukkuetta loukkaantumisia vuoksi. Syyskuun alan Kazakstan- ja Tanska-otteluista ovat sivussa Oliver Antman, Ilmari Niskanen, Jesse Joronen ja Kevin Kouassivi-Benissan.

Heidän tilalleen nimettiin maalivahti Hugo Keto, keskikenttäpelaaja Lucas Lingman, toppari Leo Väisänen ja hyökkääjä Marcus Forss.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo olisi kaivannut Kanervan maajoukkueryhmään ennen muuta yhtä pelaajaa – HJK:n Topi Keskistä.

”Keskinen olisi ansainnut loistopeliensä myötä näytönpaikan Huuhkajissa ja hän olisi ollut kaiken lisäksi yksi yhteen sopiva korvaaja Oliver Antmanille. Keskinen on toki vasta 20-vuotias, mutta jos pelaaja on Keskisen kaltainen lahjakkuus, hänen kanssaan on turha jarrutella”, Perovuo sanoo.

Perovuo olisi ollut valmis antamaan Keskiselle lokakuun kahdessa karsintaottelussa myös peliaikaa.

”En olisi yllättänyt, että Kanerva olisi funtsinut, että Keskiselle on parempi antaa kokonaisia otteluita tai ainakin enemmän minuutteja nuorissa kuin pientä vastuuta Huuhkajissa. En kuitenkaan näe yhtään syytä, miksi Keskiselle ei olisi voinut antaa suurempaa vastuuta myös Huuhkajissa. Hän on osoittanut tällä kaudella HJK:ssa olevansa valmis isompiinkin saappaisiin”, Perovuo sanoo.

6.40 for Galatasaray to beat Manchester United in UEFA Champions League on 3/10/2023. Check the odds for all Premier League, Veikkausliiga and Liiga matches and play now at Stake.com! In Finnish!

”Toinen pelaaja, joka myös olisi ansainnut mahdollisuuden Huuhkajissa, olisi ollut Otso Liimatta. Hänen tapauksessaan on kuitenkin ehkä vielä selvemmin sellainen tilanne, että on parempi pelata U21-maajoukkueessa avauksessa kuin istua Huuhkajissa penkillä.”

”Muuten Huuhkajien kokoonpano on yllätyksetön. Toisaalta Kanervan käytössä oleva materiaali on sen verran kapea, ettei kortteja voi jakaa kovin radikaalilla tavalla uudelleen. Tässäkin mielessä Keskiselle olisi voinut antaa näytönpaikan, sillä Suomessa Keskisen kaltaisia lahjakkuuksia ei ole jokaisella oksalla.”

Perovuo uskoo, että Suomi lähtee Sloveniaa ja Kazakstania vastaan pitkälti samoilla nuoteilla kuin Tanskaa vastaan.

”Muoto tulee olemaan joko 5-2-3 tai 5-4-. Uskoisin myös, että Glen Kamara on avauksessa ja pelaa Tanska-ottelun tavoin välikaistalla. Muuten avauskokoonpanossa tuskin nähdään juurikaan yllätyksiä”, Perovuo sanoo.

Katso Huuhkajien karsintaryhmä Palloliiton sivuilta!