Hongan kasa haisee seuran entisen tähtipelaajan nenään – ”En osta näitä selityksiä”

Hongan lento päättyy ikävään mahalaskuun, kun Esport Honka lakkauttaa ElmoTV:n tietojen mukaan koko edustusjoukkueen toiminnan.

JalkapalloVeikkausliiga

Hongan kasa haisee seuran entisen tähtipelaajan nenään – ”En osta näitä selityksiä”

Hongan entinen pelaaja ja ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo ei osta Hongan selityksiä seuran talousvaikeuksien syistä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 10.11.2023 | KUVAT Juha Tamminen

FC Honka ei hae ElmoTV:n tietojen mukaan liigalisenssiä ensi kaudeksi. Samalla Esport Honka Oy lakkauttaa edustusjoukkueen toiminnan ja taustayhtiö ajetaan konkurssiin. Joel, olet entinen Hongan pelaaja. Fiiliksesi ovat ilmeisen alhaalla?

Kyllähän tässä on suuri suru puserossa niin Hongan kuin laajemminkin koko suomalaisen jalkapallon kannalta. On kuin yksi jalka olisi sahattu irti kropasta.

Honka on ollut urheilullisesti juuri oikeanlainen seura, joita Veikkausliiga tarvitsee. Honka on pelannut Vesa Vasaran johdolla erinomaista jalkapalloa ja vaikka Honka ei olekaan onnistunut voittamaan kaikista kovimpia pokaaleita, se on tarjonnut erinomaisen peli- ja kasvupaikan lahjakkaille pelaajille ja toimivan tien pelaajille päästä kovempiin eurooppalaisiin ammattilaissarjoihin.

Tässä mielessä Hongan päätös luopua Veikkausliiga-paikasta ja koko edustusjoukkuetoiminnasta on iso takaisku Hongan pelaajille ja kaikille honkalaisille, mutta myös laajemminkin Veikkausliigalle ja koko suomalaiselle futikselle.

Jos tässä synkeässä tilanteessa on jotain positiivista, se on se, että Hongan paikkaa tarjotaan liigan täydennysmenettelyn mukaisesti ensimmäiseksi Gnistanille, joka ilman muuta jättää nyt liigalisenssihakemuksen.

Gnistan on ollut viime vuosina saman tyyppinen, oikeita asioita urheilullisesti tekevä seura kuin Honka. Ricardo Duarte ja Joonas Rantanen tekivät erinomaista työtä Gnistanin päävalmentajina ja nyt heidän työtään tulee jatkamaan Jussi Leppälahti, joka on erinomainen valinta Gnistanin päävalmentajaksi.

Lue myös: Espoosta tuli odotettu päätös – FC Honka luopuu paikastaan Veikkausliigassa

En lähtisi vielä jakamaan Hongan pesää, mutta se on selvää, että Espoosta vapautuu Hongan päätöksen myötä parikymmentä todella hyvää pelaajaa, joille löytyy varmasti ottajia muista seuroista – ja varmasti yksi Tapiolaan päin katsova seura on juuri Gnistan. Pääkaupunkiseudun sisällä seuran vaihtaminen on myös pelaajille aina helpompi ratkaisu kuin muuttaa toiselle puolelle Suomea.

Mikä Hongan ajoi tähän ratkaisuun, mikä Espoossa on nyt tehty?

Sanon suoraan, etten osta Esport-yhtiöiden kehitys- ja viestintäjohtajan Kurt Möllerin Hesarin haastattelussa antamia selityksiä Hongan talousvaikeuksien syistä.

Varmasti syitä on useita, kuten Möller sanoi, ja varmasti osa syistä on myös todellisia syitä, mutta tässä kannattaa odottaa nyt rauhassa, että koko kasa avataan kunnolla pohjiaan myöten. Vasta sitten tiedämme, mitä Espoossa on oikeasti tapahtunut ja miksi Honka on tässä tilanteessa missä se on.

Omaan nenääni Hongan kasa haisee enkä olisi yllättänyt, jos kasan sisältä löytyisi kokonaan toiset syyt kuin mitä nyt julkisuuteen on kerrottu. Nyt vain on odotettava, että konkurssin yhteydessä pesä perataan kunnolla ja koko totuus tulee joku päivä oikeasti julki.