Huuhkajien EM-leiriryhmän mysteerivalinta on taitava ja tervepäinen suurlupaus

HuuhkajatJalkapallo

Huuhkajien EM-leiriryhmän mysteerivalinta on taitava ja tervepäinen suurlupaus

Huuhkajien EM-leiriryhmässä on yksi todellinen yllätysnimi, FC Lahden 22-vuotias laituri Jasin Assehnoun,

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 19.5.2021 | KUVAT All Over Press

Markku Kanerva julkisti keskiviikkona 26 pelaajaa käsittävän Suomen EM-leiriryhmän. Lista ei vielä lopullinen EM-joukkue, sillä siltä puuttuvat omissa seuroissa vielä kiinni olevat Robin Lod, Jukka Raitala, Joona Toivio ja Robert Taylor. He kaikki ovat vielä vahvasti ehdolla Huuhkajien lopulliseen EM-ryhmään.

Listalta löytyy yksi todellinen yllätysnimi, FC Lahden 22-vuotias laitahyökkääjä Jasin Assehnoun. Kutsu A-maajoukkueeseen on Assehnounille hänen uransa ensimmäinen.

Elmo-lehden jalkapalloasiantuntija Jussi Leppälahti myhäili itsekseen nähtyään Assehnounin nimen Kanervan listalla. Hän nosti Assehnounin jo vuosi sitten Elmon jutussa tulevaisuuden maajoukkuepelaajaksi.

”Assehnoun on sen tyyppinen pelaaja, joita Markku Kanervalla ei ole hirveästi käytössään Huuhkajissa. Assehnoun on erittäin aktiivinen ja työteliäs oikea laitahyökkääjä, joka pystyy kuljettamaan palloa todella hyvin ja erittäin hyvällä itseluottamuksella sekä ohittamaan vastustajia. Hänelle on myös hyvä oikean jalan veto”, Leppälahti arvioi.

”Assehnounin erinomaisuus näkyy hyvin myös tilastoissa. Hän on laukonut Veikkausliigassa tällä kaudella tähän mennessä 2,2 kertaa ottelua kohti ja vedoista 1,57 on mennyt targettiin. Hän on laituriksi aktiivinen ja hyvä laukoja. Hän on antanut myös avainsyöttöjä keskimäärin 1,57 per peli. Sekin on kohtalainen lukema laitahyökkääjältä FC Lahdessa. Interiä vastaan Assehnoun ohitti peräti seitsemän kertaa, mikä on todella kova lukema. Ja hänen indeksilukemansa on 353 – eli terve!”

”Assehnoun tuo myös Huuhkajiin extraosaamista ja tätä varmasti Kanerva hakee häneltä. Sitä on vaikea arvioida, onko hän mukana lopullisessa EM-joukkueessa, mutta pidän selvänä, että hän on tulevaisuuden maajoukkuehyökkääjä ja tekee varmasti myös kohtalaisen kansainvälisen uran.”

”Assehnounin pelaamisessa pistää silmään terve ja oikeanlainen itseluottamus. Nuoren miehen päätä ei paljoa pakota pallon kanssa. Mielenkiintoinen ja lupaava pelaajatyyppi ja hyvä veto Kanervalta.”

Palloliitto ilmoittaa Huuhkajien lopullisen EM-joukkueen 1. kesäkuuta. Suomen ensimmäinen ottelu EM-kisoissa on 12. kesäkuuta, jolloin Suomi matkaa Tanskan vieraaksi Kööpenhaminaan.

Huuhkajien EM-leiriryhmä

Lukas Hradecký,  Bayer 04 Leverkusen

Jesse Joronen,  Brescia Calcio

Anssi Jaakkola, Bristol Rovers

Juhani Ojala, Vejle Boldklub

Leo Väisänen,  IF Elfsborg

Sauli Väisänen,  Chievo Verona

Paulus Arajuuri,  Pafos FC

Daniel O’Shaugnessy, HJK

Robert Ivanov, Warta Poznan

Albin Granlund,  Stal Mielec

Jere Uronen,  KRC Genk

Nicholas Hämäläinen,  Queens Park Rangers

Nikolai Alho,  MTK Budapest

Pyry Soiri,  Esbjerg fB

Glen Kamara, Glasgow Rangers

Joni Kauko,  Esbjerg fB

Onni Valakari, Pafos FC

Rasmus Schüller,  Djurgårdens IF

Thomas Lam,  PEC Zwolle

Tim Sparv, AEL Larissa

Fredrik Jensen,  FC Augsburg

Joel Pohjanpalo,  1.FC Union Berlin

Lassi Lappalainen,  CF Montréal

Marcus Forss,  Brentford FC

Jasin Assehnoun, FC Lahti

Teemu Pukki, Norwich City