Huuhkajien MM-ryhmän mielenkiintoisin uusi kasvo on Veikkausliigan sensaatiopelaaja

Urho Nissilä on pelannut loistokauden KuPSissa.

HuuhkajatJalkapallo

Huuhkajien MM-ryhmän mielenkiintoisin uusi kasvo on Veikkausliigan sensaatiopelaaja

Jussi Leppälahti nostaa KuPSissa loistokauden pelanneen Urho Nissilän Markku Kanervan valitsema Huuhkajien MM-ryhmän mielenkiintoisimmaksi pelaajaksi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 24.8.2021

Markku Kanerva nimesi odotetun joukkueen syyskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Kazakstania ja Ranskaa sekä harjoitusmaaotteluun Walesia vastaan.

Joukkueesta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi Robin Lod ja Lassi Lappalainen – sekä Kazakstan-ottelussa pelikiellossa oleva Glen Kamara.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Jussi Leppälahden mukaan ryhmän mielenkiintoisia pelaaja on  KuPSin 25-vuotias keskikenttäpelaaja Urho Nissilä, jolle kutsu A-maajoukkueeseen on ensimmäinen.

”Nissilä on ilman muuta maajoukkuekutsun ansainnut. Hän on erittäin taitava jalkapalloilija, joka osaa pelata nopeatempoista jalkapalloa yhdellä, kahdella kosketuksella – ja hän on pelannut KuPSissa todella hyvän kauden”, Leppälahti sanoo.

”Nissilä olisi mielenkiintoista nähdä myös tositoimissa, sillä kovissa kansainvälisissä otteluissa nähtäisiin se, miten hänen fysiikkansa riittää tällä tasolla. Taidot kyllä riittävät”, Leppälahti arvioi.

Suomi aloitti MM-karsinnat pelaamalla maaliskuussa 2-2-kotitasapelin Bosnia Hertsegovinaa vastaan ja 1-1-vierastasapelin Ukrainaa vastaan. Suomi on kahden kierroksen jälkeen lohkossa kolmantena, pisteen päässä toisena olevasta Ukrainasta. Vaikka jäljellä on vielä kuusi karsintaottelua, kotivoitto Kazakstanista on jatkoa ajatellen elintärkeä.

Leppälahden mukaan Glen Kamaran puuttuminen Kazakstan-ottelusta on iso takaisku Suomelle.

”Kamaralla on kansainvälisen tason pelaajille sellainen tyypillinen ominaisuus, että hän ei hätäänny pallon kanssa paineen alla pienissäkään tiloissa ja ahtaissa paikoissa, eikä meillä sellaisia pelaajia ole ainakaan liikaa. Siksi Kamaran puuttuminen on harmillinen asia”, Leppälahti sanoo.

Suomi kohtaa A-maaottelussa 1. syyskuuta Olympiastadionilla Walesin ja sen jälkeen MM-karsinnassa Kazakstanin 4. syyskuuta Olympiastadionilla ja Ranskan 7. syyskuuta Lyonissa. Karsinnat jatkuvat lokakuussa kotiottelulla Ukrainaa vastaan ja vierasottelulla Kazakstanissa. Karsinnat päättyvät marraskuussa, jolloin Suomi kohtaa ensin vieraissa Bosnian ja sitten kotonaan Ranskan.

Lohkovoittaja selviytyy suoraan vuoden 2022 MM-lopputurnaukseen Qatariin ja toiseksi sijoittunut menee karsintojen toisella kierrokselle.

Suomen MM-karsintajoukkue

Maalivahdit: Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), Jesse Joronen (Brescia).

Puolustajat: Joona Toivio (Häcken), Robert Ivanov (Warta Poznan), Leo Väisänen (Elfsborg), Paulus Arajuuri (Anorthosis), Daniel O’Shaughnessy (HJK), Jukka Raitala (Minnesota United), Jere Uronen (Brest), Nikolai Alho (MTK), Nicholas Hämäläinen (LA Galaxy).

Keskikenttäpelaajat: Robert Taylor (Brann), Glen Kamara (Glasgow Rangers), Rasmus Schüller (Djurgården), Tim Sparv (HJK), Pyry Soiri (Esbjerg), Fredrik Jensen (Augsburg), Kaan Kairinen (Lilleström), Urho Nissilä (KuPS), Jasin Assehnoun (Emmen), Santeri Hostikka (HJK), Onni Valakari (Pafos).

Hyökkääjät: Teemu Pukki (Norwich), Joel Pohjanpalo (Bayer Leverkusen), Marcus Forss (Brentford)