Huuhkajien MM-unelma murskaantui Helsingin ja Zenican julmissa yhteisiltamissa

HuuhkajatJalkapallo

Suomi menetti mahdollisuutensa päästä Qatarin MM-kisoihin, kun Huuhkajat hävisi kotikentällään Ranskalle 0-2 ja Ukraina voitti samoin numeroin Bosnia ja Hertsegovinan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 16.11.2021

Suomen unelma jalkapallon MM-kisoihin selviytymisestä mureni lopullisesti kahteen karuun samanaikaiseen tulokseen.

Suomi olisi kestänyt vielä 0–2-kotitappion Ranskalle, mikäli Bosnia ja Hertsegovina olisi venynyt vähintään tasapeliin kotiottelussaan Ukrainaa vastaa. Ukraina otti kuitenkin elintärkeän 2–0-voiton Bosniasta Oleksandr Zintšenkon ja Artem Dovbykin maaleilla.

Näin Ukraina nousi Suomen ohi lohkokakkoseksi ja sen urakka jatkuu maaliskuussa MM-jatkokarsinnassa. Suomi jäi lohkossa kolmanneksi. Ranska oli selvittänyt tiensä MM-kisoihin jo lauantaina.

Suomi roikkui Ranskan vauhdissa hyvin mukana toisella jaksolle asti, kunnes Ranska otti kehiin Karim Benzeman. Real Madridin hyökkääjätähti iski kolmannella kosketuksellaan pallon Leo Väisäsen jalan kautta Suomen verkkoon 66. minuutilla. Ottelun lopullinen niitti tuli 76 minuutin pelin jälkeen, kun Kylian Mbappén upea veto vasemmalta painui Lukas Hradeckyn maalin takanurkkaan.

Ranska hallitsi ottelutapahtumia, mutta senkin huippuvaaralliset paikat olivat vähissä, mistä kertoo se, että Ranskan maaliodote ottelussa oli 0,50 maalia ja Suomella 0,43 maalia. Ranska loi kymmenen maalitilannetta ja Suomi seitsemän, mutta maalien lisäksi kummallekaan joukkueelle ei tilastoitu huippupaikkoja. Pallonhallinnan Ranska voitti prosentein 53-47.