Hyvä nopeuden ja hitauden suhde toi Sergio Perezille kaksivuotisen jatkopahvin

Sergio Perez ajaa myös kaksi seuraavaa kautta Red Bullilla.

Formula 1

Hyvä nopeuden ja hitauden suhde toi Sergio Perezille kaksivuotisen jatkopahvin

Sergio Perez on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Red Bullin kanssa. Erkki Mustakari avaa sopimukset taustat.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 4.6.2024 | KUVAT All Over Press

F1-sarjan ensimmäinen kärkitallin sopimusuutinen jysähti tiistaina, kun Red Bull julkaisi Sergio Perezin kahden vuoden jatkosopimuksen. Perez ajaa Red Bullilla näin myös kaudet 2025 ja 2026.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari pitää Perezin jatkosopimusta tosi kovana juttuna meksikolaisen itsensä kannalta.

”Perezillä on ollut menestyspaineita. Vielä viime kaudella häntä oltiin laittamassa lauluun kesken kauden heikkojen tulosten vuoksi, olkoonkin, että potku-uutista ruokkivat kyllä eniten uutisnälkäiset toimittajat. Lopultahan hän oli sitten kuitenkin MM-sarjan kakkonen, vaikka jäikin 290 pistettä tallikaverilleen ja mestaruuden vieneelle Max Verstappenille.”

”Tämä kahden kauden jatkopaperi on Pereziltä kova saavutus. Hänen taustaryhmässään on supermiljönäärejä, joten raha voi ratkaista tässä diilissä myös oman osansa, vaikka kyse onkin Red Bullista.”

Tällä kaudella Perez on ollut podiumilla neljästi. Hänellä on tilillään kakkossijat Bahrainista, Saudi-Arabiasta ja Japanista, sekä lisäksi kolmossija Kiinasta. Perez on MM-sarjassa viidentenä.

”Perez ei ole huono kuski, mutta hänelle on uralla sattunut myös paljon outoja tai epäonnisiakin asioista. Voittoja uralla on tullut kuusi. Tässä jatkodiilissä sanansa on varmasti saanut sanoa myös tallikaveri Max Verstappen. Hollantilaisesta halutaan tallissa pitää kynsin hampain kiinni ja on selvää, että tallikaverin pitää silloin olla juuri oikeanlainen ja Verstappenille sopiva. Täytyy olla nopea, muttei liian nopea – ja ne ehdot Perez täyttää.”

”Verstappen-Perez -kaksikkoa voi hyvin verrata Lewis HamiltonValtteri Bottas -kaksikkoon Mercedeksellä muutamia vuosia sitten. Oikeanlainen tallikaveri saa tallin tähden loistamaan kirkkaammin – ja samalla toinen menestyy vähemmän, mutta saa ajaa kovan luokan autolla.”

Perez on ajanut F1-sarjasta kaudesta 2011 lähtien, jolloin hän edusti Sauberia. Urallaan hän on ajanut F1-sarjassa myös McLarenilla, Force Indialla ja Racing Pointilla.

”Perez on myös kokenut ja menestynyt kuljettaja, jonka jatkopahvi vei nyt yhden varteenotettavan paikan pois markkinoilta.”

”Taistelu viimeisistä paikoista tulee olemaan kova. Erityisen haastava tilanne on Ferrarilta ulos luukutettavalta Carlos Sainzilla. Hän himoitsee varmasti Mercedeksen pestiä, mutta jos se ei tärppää, loput virallisesti vielä täyttämättä olevat tallipaikat ovat sitten alemmassa kastissa Williamsilla, Haasilla, Sauberilla. Ne eivät ole tähän mennessä sytyttäneet espanjalaista”, Mustakari sanoo.